Alvorlig skadd

GÖTEBORG (Dagbladet): En politimann er alvorlig skadd og minst to demonstranter sendt til sykehus med skuddsaker etter gårsdagens blodige gateslag i Göteborg. Ytterligere 34 personer ligger skadd på sykehus, åtte av dem er politifolk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En av demonstrantene skal ha fått svært alvorlige skuddskader i brystet.

Bråket seint i går kveld begynte som en av de største demonstrasjonene i Sveriges historie. Flere tusen personer samlet seg i går kveld ved Järntorget i Göteborg for å delta i dagens andre demonstrasjon mot EU. Før toget tok av fra torget var stemningen god uten noen tegn til uro. Plutselig gikk to personer til angrep på demonstrantene med hammer. Det brøt ut slagsmål, og en person ble mishandlet med en flaske.

Noen av demonstrantene kastet stein, og dermed gikk politiet til aksjon. Ved Universitetet ved Vasaplatsen forskanset et hundretall aktivister seg.

Dagbladet var vitne da en politimann fikk en stein i hodet og sank sammen. Da kolleger sprang til for å hjelpe, haglet steinene på nytt.

En politibetjent tok fram tjenestevåpenet og avfyrte flere skudd. Minst ett av dem traff en demonstrant i magen.

Dagbladet observerte Stein Lillevolden fra det norske Blitzmiljøet like ved den skuddskadde, men det var i går kveld ikke klart hvem demonstranten var.

Kaoset i gatene i går kveld, ble etter alt å dømme utløst av små, uavhengige grupper som ikke har noe med de organiserte demonstrantene å gjøre. Smågruppene gikk jevnlig i klinsj med politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer