Alvorlig tiltale mot ansvarlige ved Vest Tank

To og et halvt år etter eksplosjonen hos Vest Tank i Sløvåg i Sogn og Fjordane starter straffesaken mot de ansvarlige ved anlegget mandag.

SPRANG HER: Her stod de to tankene som eksploderte ved Vest Tank i mai 2007. 
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
SPRANG HER: Her stod de to tankene som eksploderte ved Vest Tank i mai 2007. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||To og et halvt år etter eksplosjonen hos Vest Tank i Sløvåg i Sogn og Fjordane starter straffesaken mot de ansvarlige ved anlegget mandag.

De tre er tiltalt for å ha satt liv og helse i fare ved å motta farlig avfall og forsøke å rense det uten nødvendig tillatelse. Den mest alvorlige delen av den omfattende tiltalen har en strafferamme på fem års fengsel.

Tre tiltalt

De tre tiltalte er eier og styreleder Trond Emblem, daglig leder Jostein Berland og agronom Karl Johan Erstad, som var rådgiver.

De tre er tiltalt etter forurensingsloven og flere andre lover. Emblem er også tiltalt for forsikringssvindel. Han skal etter eksplosjonen ha kjøpt nye tanker fra et firma som han selv kontrollerte og dermed urettmessig tilegnet seg 3,7 millioner kroner, ifølge tiltalen.

Emblems forsvarer, advokat Per Magne Kristiansen, har tidligere sagt at denne delen av tiltalen bygger på feil faktum. Emblem avviser skyld på alle tiltalepunkter, det samme gjør Jostein Berland.

Emblem har sagt at han ikke kjente til innholdet i skipene som kom til anlegget med last fra det internasjonale oljehandelsselskapet Trafigura. Han trodde det var vaskevann som Vest Tank hadde tillatelse til å behandle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer