TRAFIKKULYKKE: Fem personer var involvert i en alvorlig trafikkulykke natt til mandag. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no
TRAFIKKULYKKE: Fem personer var involvert i en alvorlig trafikkulykke natt til mandag. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.noVis mer

Kappkjøring:

Alvorlig ulykke i Drammen etter kappkjøring

Fem personer var involvert i ulykken.

Det ble dramatisk i Rosenkrantzgata i Drammen natt til mandag. Det som ifølge involverte skal ha vært en kappkjøring mellom to biler, endte med en alvorlig trafikkulykke.

Operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt, Rune Hunshamar, forteller at det var naboer som meldte fra om hendelsen.

- Naboene fortalte at de hadde hørt motorakselerasjoner etterfulgt av et smell. De skal ikke ha sett hendelsen, men antok at lydene skyldtes en trafikkulykke, sier Hunshamar til Dagbladet.

KAPPKJØRING: Politiet har fått opplyst fra involverte at det dreide seg om en kappkjøring. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no
KAPPKJØRING: Politiet har fått opplyst fra involverte at det dreide seg om en kappkjøring. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no Vis mer

Materielle skader

Nødetatene rykket ut til hendelsen klokka 00.43, skriver politiet på Twitter.

En svart BMW, en grå Audi og fem personer var involvert i ulykken. På bilder fra stedet kan man se betydelige materielle skader på bilene, samt et totalskadd lyskryss.

- Vi har fått opplyst at det lå bildeler og deler av lyktestolper spredd på stedet, som en følge av sammenstøtet, sier Hunshamar.

Politiet opplyser om at de vil varsle Statens vegvesen om skadene på lyskrysset.

Førerkort beslaglagt

Det var to menn i 20-åra som var førere av bilene. Etter opplysninger fra de involverte, mener politiet at det har dreid seg om en kappkjøring fra Drammen i retning Åssiden.

- Det har kommet fram opplysninger om at ulykken skjedde i forbindelse med en kappkjøring. Dermed har begge bilførerne fått førerkortet beslaglagt, og vil videre bli anmeldt, sier Hunshamar.

Men det er ikke eneste konsekvensen det kan få for førerne. Hunshamar opplyser også om at opplysningene om at det dreier seg om en kappkjøring, også har betydning for forsikringsoppgjøret.

INGEN SKADDE: Ingen av de fem involverte ble skadd i ulykken. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no
INGEN SKADDE: Ingen av de fem involverte ble skadd i ulykken. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no Vis mer

Ingen personskader

De fem involverte ble undersøkt av ambulansepersonell, men det er ikke blitt meldt om personskader.

- Til alt hell ble ingen skadd. Men man kan tenke seg faren det utgjør for eventuelle fotgjengere. Selv om det er seint på kvelden, kan det hende at det er folk som er ute og går.

- Slik kappkjøring er slett ikke noe man skal gjøre på offentlig vei, sier Hunshamar.