Trøndelag:

Alvorlig ulykke på E6
- én omkom

Torsdag ettermiddag var det en alvorlig trafikkulykke mellom en lastebil og to personbiler på E6 i Levanger kommune. Én person mistet livet og flere ble hardt skadd.

ALVORLIG ULYKKE: En lastebil og to personbiler kolliderte torsdag ettermiddag sør for Åsen i Levanger kommune. Foto: Andreas Berg Aas
ALVORLIG ULYKKE: En lastebil og to personbiler kolliderte torsdag ettermiddag sør for Åsen i Levanger kommune. Foto: Andreas Berg Aas Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Totalt var sju personer involvert i ulykken, som skjedde sør for Åsen, som ligger midtveis mellom Levanger sentrum og Stjørdal. Politiet meldte om fastklemte personer i begge personbilene.

Klokka 17.30 meldte politiet at en av personene er omkommet.

- Den omkomnes pårørende er varslet, opplyste operasjonsleder Sofrid Lægdheim ved Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Den omkomne er ei kvinne i 80-åra, opplyser politifaglig etterforskningsleder Maren Haugdal ved Felles Straffesaksinntak ved politiet i Trøndelag torsdag kveld til Adressa.

En annen av de involverte ble betegnet som kritisk skadd, og ble fraktet til traumemottaket på St. Olavs hospital i Trondheim.

FULL STOPP: Bilde av E6, sør for Åsen, klokka 14.35. Foto: Statens vegvesen
FULL STOPP: Bilde av E6, sør for Åsen, klokka 14.35. Foto: Statens vegvesen Vis mer

To involverte ble innlagt for behandling på Levanger sykehus, og to personer ble kjørt til sykehuset for undersøkelse med tilsynelatende lettere skader, opplyser Lægdheim til NTB.

Det var også store materielle skader.

Dirigerer trafikken forbi

E6 ble sperret, og klokka 14.10 meldte politiet om to vogntog hadde fått motorhavari, rett nord for Åsen, noe som førte til at de sperret for hele det sørgående feltet på E6.

Disse vogntogene var ikke involvert i den alvorlige ulykken, men situasjonen gjorde det vanskeligere for nødetatene å komme fram.

Ulykken førte til store trafikkproblemer, ettersom det ikke er noen omkjøringsmuligheter på stedet.

- Vi har begynt å dirigere personbiler forbi på gangveien ved siden av ulykkesstedet. Så sakte, men sikkert, blir trafikken sendt forbi, sa operasjonslederen til Dagbladet rett før klokka 16.

Klokka 19.30 torsdag kveld melder Trøndelag politidistrikt at veien er ryddet og gjenåpnet for trafikk.

- Lang kø i begge retninger må fortsatt forventes et stykke utover kvelden, skriver Vegtrafikksentralen midt.

Politiet meldte om ulykka klokka 14.18 torsdag ettermiddag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer