Alvorlig ulykke ved Hamar

Tre biler kolliderte, to fastklemt og hardt skadd.

HARDT SKADD: Føreren av campingbilen, en 70-årig mann, ble først fraktet til Hamar sykehus, men ble etter hvert fraktet med helikopter til Ullevål universitetssykehus i Oslo. Han er livstruende skadd. Foto: ESPEN RØST
HARDT SKADD: Føreren av campingbilen, en 70-årig mann, ble først fraktet til Hamar sykehus, men ble etter hvert fraktet med helikopter til Ullevål universitetssykehus i Oslo. Han er livstruende skadd. Foto: ESPEN RØST Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMAR/OSLO (Dagbladet): Til sammen tre biler var innblandet i en kraftig kollisjon på E6 rett nord for Hamar nå i ettermiddag. To personer i 70-åra ble sittende fastklemt og ble alvorlig skadd, den ene livstruende.

- Jeg ser en campingbil og to Toyota Hiacer som har krasjet. Én person, føreren av den ene varebilen, er fløyet bort med luftambulansen, forteller Dagbladets reporter på stedet.

- Hele fronten på campingbilen er borte, og de to inni er skadd. De ligger på veien. De to i den andre varebilen ser ut til å være uskadd.

Møteulykke
- Dette er i utgangspunktet en møteulykke mellom to biler - og så har en tredje bil kjørt inn i de andre etterpå, sier operasjonsleder Trond Ola Berg ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

- Campingbilen og den ene Hiacen var på vei nordover, mens den andre Hiacen kjørte sørover. Det kan se ut som sistnevnte kom over i feil kjørefelt og krasjet med campingbilen. Deretter kjørte den andre Hiacen inn i de to andre bilene, opplyser Hamar-politiets vaktleder på ulykkesstedet, Alf Egil Simensen, til Dagbladet.

DIREKTE TIL ULLEVÅL: Føreren av varebilen som frontkolliderte med campingbilen, hadde så alvorlige skader at han ble fløyet direkte til Ullevål. Foto: ESPEN RØST
DIREKTE TIL ULLEVÅL: Føreren av varebilen som frontkolliderte med campingbilen, hadde så alvorlige skader at han ble fløyet direkte til Ullevål. Foto: ESPEN RØST Vis mer

Alle ulykkessjåførene er mannlige.

- Begge førerne av de to bilene som frontkolliderte, ble sittende fastklemt. Vi prioriterte få løs føreren av campingbilen først; han ble først fraktet til Hamar sykehus, men skadene ble vurdert til å være så alvorlige at han ble fløyet til Ullevål universitetssykehus i Oslo, sier Simensen.

Den andre fastklemte føreren ble fløyet direkte til Ullevål en stund etterpå. Den kvinnelige passasjeren i campingbilen ble lettere skadd, mens de to i den tredje bilen kom fra ulykken uten skader.

I kveld opplyser Ullevål sykehus at føreren av campingbilen, en 70-åring, har bruddskader samt skader i hodet, buken og brystet. Tilstanden er livstruende, men stabil. Føreren av Hiacen han frontkolliderte med, en 73-åring, har bruddskader og skader i buken. Tilstanden er uavklart og ustabil.

SMADRET: Campingbilen og den ene Hiacen fikk store skader i den kraftige frontkollisjonen. Foto: ESPEN RØST
SMADRET: Campingbilen og den ene Hiacen fikk store skader i den kraftige frontkollisjonen. Foto: ESPEN RØST Vis mer

Ytterligere personalia på de innblandede foreligger foreløpig ikke.

E6 stengt
Ulykken skjedde mellom Midtstranda og Vienkrysset, og den tett trafikkerte hovedveien var lenge stengt, men ble åpnet for ferdsel igjen i 18.30-tida.

Det er foreløpig uvisst hva som var foranledningen til ulykken. Det er tørr vei og klar sikt på den rette strekningen, som på den annen side mangler midtdeler.

- Vi håper den tekniske etterforskningen vil gi svar på hva som faktisk skjedde, sier vaktleder Simonsen.

Ulykkeskommisjonen fra Vegvesenet har bistått politiet med undersøkelser på åstedet.

TOTALØDELEGGELSE: Campingbilen fikk desidert verst medfart av de tre kjøretøyene som var innblandet i ulykken. Foto: ESPEN RØST
TOTALØDELEGGELSE: Campingbilen fikk desidert verst medfart av de tre kjøretøyene som var innblandet i ulykken. Foto: ESPEN RØST Vis mer

- Vi har blant annet sikret spor og gjort oppmålinger, sier politimannen til Dagbladet.

Meldingen kom inn til politiet klokka 16.03.

MED HELIKOPTER TIL OSLO: Den hardt kvestede Hiace-føreren klargjøres for frakt til Ullevål. Foto: ESPEN RØST
MED HELIKOPTER TIL OSLO: Den hardt kvestede Hiace-føreren klargjøres for frakt til Ullevål. Foto: ESPEN RØST Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer