- Alvorlig

«Jævla morapuler», «pedohore» og «fittetryne» er blant skjellsordene elevene ved Nord-Aurdal skole bruker om hverandre. Nå har kommunen tatt grep.

«BOMBARDERT»: Kommunalsjef for oppvekst og kultur i Nord-Aurdal kommune, Anna-Merete Brusletten, mener barn i dag blir bombardert med TV-programmer som påvirker. Hun ser alvorlig på at førsteklassinger leker «Ex on the beach». Foto: Privat
«BOMBARDERT»: Kommunalsjef for oppvekst og kultur i Nord-Aurdal kommune, Anna-Merete Brusletten, mener barn i dag blir bombardert med TV-programmer som påvirker. Hun ser alvorlig på at førsteklassinger leker «Ex on the beach». Foto: Privat Vis mer
Publisert

I Nord-Aurdal kommune i Valdres har de sett et økende problem av stygg språkbruk og negativ atferd hos barn og unge.

Nå har kommunen sendt ut et brev til foresatte ved Nord-Aurdal barneskole, i håp om å bedre skolemiljøet. I brevet, som Dagbladet har sett, ber kommunen hjem og skole gå sammen for å bidra til bruk av «vennlig og inkluderende» språk og atferd blant elevene.

Trakasserende ordbruk

«Jævla morapuler, jævla homo, pedohore, jøde og fittetryne», skal være blant skjellsordene personellet ved Nord-Aurdal daglig hører bli brukt mellom elevene.

«Jævla løgner, Breivik, helvetes kjerring», samt trusler som «Jeg veit hvor du bor, jeg skal drepe ungene dine og jeg skal skade meg selv og si det var deg», er blant ord og uttrykk voksne ved skolen daglig blir møtt med.

- Dette er et samfunnsproblem. Meg bekjent er dette noe som mer eller mindre oppleves over hele landet.

Det sier kommunalsjef for oppvekst og kultur i Nord-Aurdal kommune, Anna-Merete Brusletten.

Hun peker på at barn i dag blir «bombardert» med TV-programmer hvor det er helt vanlig å sette hverandre ut på en dårlig måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer