Kommunerevisjonen om Omsorgsbygg-saken:

«Alvorlige feil» da kommunetoppens datter og svigersønn ble ansatt

Direktør Johansen innrømmer i revisjonsrapport: Det var han som tipset om at datteren kunne kontaktes.

ANSVARLIG: Før helgen understreket direktør Per Morten Johansen at han er 100 % ansvarlig for alt som skjer i det kommunale foretaket Omsorgsbygg. Nå er kommunerevisjonens rapport om Omsorgsbygg klar. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
ANSVARLIG: Før helgen understreket direktør Per Morten Johansen at han er 100 % ansvarlig for alt som skjer i det kommunale foretaket Omsorgsbygg. Nå er kommunerevisjonens rapport om Omsorgsbygg klar. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo kommunes regler ble brutt da direktørens datter og svigersønn ble ansatt i Omsorgsbygg.

Det kommer frem i kommunerevisjonens rapport som ble offentliggjort onsdag formiddag.

Bakgrunnen for revisjonens undersøkelser, er et varsel som ble sendt til Dagbladets journalist i mars. Her fremsettes det påstander om at ledende personer i Omsorgsbygg «misbruker makten dem har for å gi venner og familie faste og spennende stillinger».

Kommunerevisjonen, som nå har undersøkt påstandene, konkluderer slik om ansettelsene av personer som som står ledelsen nær:

  • Direktørens datter: Fikk midlertidige stillinger som ikke var utlyst. Mangelen på utlysing av stillinger er i strid med kommunens personalreglement, med mindre hun hadde fortrinnsrett. Det har Omsorgsbygg hevdet at datteren har. Habilitetsreglene ble brutt fordi ansettelser er blitt gjort av ansatte som er underordnet direktøren.
  • Direktørens svigersønn: Samme vurdering som for datteren.
  • Forloveren: Det var et så nært forhold mellom direktørens forlover og ham, at direktøren var inhabil til å ansette vennen.
  • HR-direktørens søster og sønn: Kommunerevisjonen har ikke funnet grunnlag for å konkludere med inhabilitet når det gjelder ansettelsen av disse to.

Kommunerevisjonen anbefaler nå kontrollutvalget å fatte følgende vedtak:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer