Massesøksmål mot skiparadis:

- Alvorlige feil førte smitte til 45 land

Massesøksmål mot østerrikske myndigheter etter at skiparadis ble smittepøl.

MASSESMITTE: Vinterferie i skistedet Ischgl i Østerrike førte til at svært mange ble smittet med coronaviruset og at mange tok med seg viruset hjem. Foto: Halvard Alvik / NTB
MASSESMITTE: Vinterferie i skistedet Ischgl i Østerrike førte til at svært mange ble smittet med coronaviruset og at mange tok med seg viruset hjem. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Skiparadiset Ischgl i Tirol-regionen i Østerrike, er kjent for sine heftige afterski-fester, og var i starten av coronapandemien en av hovedkildene til at viruset spredte seg som ild i tørt gress til en rekke land - også Norge.

Totalt ble skistedet koblet til smittetilfeller i 45 land, og kritikken mot myndighetenes håndtering har haglet.

52 nordmenn

Hele 6000 personer har oppgitt til Den østerrikske forening for forbrukerbeskyttelse (VSV) at de ble smittet på skiferien i Iscghl og tok med seg viruset hjem - blant dem 52 nordmenn.

- Vi er i kontakt med alle de 6000 ofrene, og vi vil tilby dem å delta i massesøksmålet, som er planlagt neste år. Jeg kan ikke si i dag hvor mange nordmenn som vil delta, sier Peter Kolba i VSV til Dagbladet.

- Alvorlige feil i håndteringen har smittet mennesker i 45 land over hele verden, og har forårsaket spesielt massive klynger i Tyskland og i Norden. For enkelte har det fått alvorlige konsekvenser, skriver VSV i et brev til myndighetene som Dagbladet har fått tilgang til.

Ifølge Kolba i VSV er de kjent med at 32 skiturister døde med coronaviruset etter å ha besøkt østerrikske skisteder. Skiensmannen Georg Mathias Johansen (55) døde i begynnelsen av april, etter å ha feriert i Iscghl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer