Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alvorlige påstander om politimishandling i Kiev

Se videoen som sjokkerer Ukraina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Historier, bilder og videoer fra Kiev fremmer nå alvorlige påstander om politimishandling i den opprørsherjede byen.

En video som ble lekket på nettet i går, viser at opprørspolitiet plager en naken og iskald aktivist.

Den nakne mannen blir tvunget til å stå ute i kulda og posere naken foran politimennene.

• Følg demonstrasjonene i Kiev live i vinduet til høyre!

Måtte posere i kulda - Stopp, få ham hit, sier en av politimennene på russisk helt i starten av videoen, når aktivisten er på vei inn i bussen.

 HER SLÅR HAN FANGEN:  En ubekreftet video fra Youtube viser at opprørspolitiet tvinger en aktivist til å stå utendørs og posere for bilder i over ti minusgrader. Før han får gå inn i bussen, klasker en av politimennene til aktivisten i bakhodet. Foto: Skjermdump / Youtube
HER SLÅR HAN FANGEN: En ubekreftet video fra Youtube viser at opprørspolitiet tvinger en aktivist til å stå utendørs og posere for bilder i over ti minusgrader. Før han får gå inn i bussen, klasker en av politimennene til aktivisten i bakhodet. Foto: Skjermdump / Youtube Vis mer

Så får de ham til å posere naken med det som ser ut som en spade, mens én politimann holder ham i nakken og en annen fotograferer. 

Mannen hadde kun på sokker. Det er langt over ti minusgrader i Kiev.

- Banket meg opp Denne videoen var som bensin på bålet for diskusjonen rundt politiets behandling av demonstrantene de siste dagene. Bilder og videoer har vist politimenn som kaster brannbomber og sikter med hagle mot barrikadene og demonstrantene.


   

Det har også kommet flere, ubekreftede meldinger om mishandling fra politiet i Kiev. Demonstrant Mikhailo Niskoguz sa i går til BBC at han ble tatt inn av politiet, slått og kuttet med kniv.

- Spesialstyrkene tok meg. De banket meg veldig opp. De slo meg med batonger og kuttet meg med en kniv, sier Niskoguz til BBC.

Ukjent opphav Etter videoen av den nakne mannen ble lekket på nettet i dag, har det blitt startet en intern etterforskning blant politiet i Kiev, ifølge avisen Ukrainskaja Pravda.

 KIRKENS MENN:  Prester har i dag ved flere tilfeller stilt seg mellom demonstrantene og politiet og bedd i Kiev. Her står ortodokse prester foran bygget som huser presidentens administrasjon Foto: Efrem Lukatsky / AP Photo / NTB Scanpix
KIRKENS MENN: Prester har i dag ved flere tilfeller stilt seg mellom demonstrantene og politiet og bedd i Kiev. Her står ortodokse prester foran bygget som huser presidentens administrasjon Foto: Efrem Lukatsky / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Det har ikke lyktes Dagbladet å verifisere nøyaktig opphav til videoen, men ifølge avisen Kyivpost og Ukrainskaja Pravda viser den politimenn som skal transportere en arrestert aktivist.

Det er ikke kjent om mannen var naken da han ble arrestert, eller om han ble kledd naken av politiet.

Hele Norges coronakart