Alvorlige trusler mot BI

Politiet har iverksatt tiltak.

TRUSLER: Handelshøykolen BI skal ha mottatt bekymringsmeldinger fra studenter om alvorlige trusler mot skolen. Foto: NTB Scanpix
TRUSLER: Handelshøykolen BI skal ha mottatt bekymringsmeldinger fra studenter om alvorlige trusler mot skolen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Elevene ved Handelshøyskolen BI i Nydalen ble i dag informert om at det har vært framsatt alvorlige trusler mot skolen den siste tida.

- I september mottok BI bekymringsmeldinger fra studenter om en medstudent som hadde fremsatt alvorlige trusler mot BI, sier Marius Eriksen, divisjonsdirektør for heltidsstudier ved Handelshøyskolen BI til Dagbladet.

- Politiet ble umiddelbart varslet og håndterer saken. Politiet har iverksatt tiltak for å sikre at alle studenter skal være trygge. BI er i løpende dialog med politiet og følger deres råd. All aktivitet ved BIs campuser går som normalt. Utover dette viser vi til politiet, sier han.

VG får opplyst at den aktuelle studenten er kjent for politiet fra tidligere saker, hvor han blant annet har vist stor interesse for skoleskytinger og tankegangen rundt disse.

Kommunikasjonsdirektør i PST, Trond Hugubakken, uttaler overfor Dagbladet at de kjenner til et tips om en trussel mot BI, men er likevel ikke kjent med begrepet «skoleskyting» i denne sammenheng.

- Vi fikk inn et tips for noen uker siden om en mulig trussel mot BI. Dette tipset ble håndtert i samarbeid med Oslo-politiet og avklart. Det lå ingenting i det, sier Hugubakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer