Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alvorlige trusler mot BI

Politiet har iverksatt tiltak.

TRUSLER: Handelshøykolen BI skal ha mottatt bekymringsmeldinger fra studenter om alvorlige trusler mot skolen. Foto: NTB Scanpix
TRUSLER: Handelshøykolen BI skal ha mottatt bekymringsmeldinger fra studenter om alvorlige trusler mot skolen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Elevene ved Handelshøyskolen BI i Nydalen ble i dag informert om at det har vært framsatt alvorlige trusler mot skolen den siste tida.

- I september mottok BI bekymringsmeldinger fra studenter om en medstudent som hadde fremsatt alvorlige trusler mot BI, sier Marius Eriksen, divisjonsdirektør for heltidsstudier ved Handelshøyskolen BI til Dagbladet.

- Politiet ble umiddelbart varslet og håndterer saken. Politiet har iverksatt tiltak for å sikre at alle studenter skal være trygge. BI er i løpende dialog med politiet og følger deres råd. All aktivitet ved BIs campuser går som normalt. Utover dette viser vi til politiet, sier han.

VG får opplyst at den aktuelle studenten er kjent for politiet fra tidligere saker, hvor han blant annet har vist stor interesse for skoleskytinger og tankegangen rundt disse.

Kommunikasjonsdirektør i PST, Trond Hugubakken, uttaler overfor Dagbladet at de kjenner til et tips om en trussel mot BI, men er likevel ikke kjent med begrepet «skoleskyting» i denne sammenheng.

- Vi fikk inn et tips for noen uker siden om en mulig trussel mot BI. Dette tipset ble håndtert i samarbeid med Oslo-politiet og avklart. Det lå ingenting i det, sier Hugubakken.

Han kan ikke si noe mer om hva som lå bak tipset eller hva slags trussel det skal ha vært snakk om.

Politiet i Oslo opplyser overfor Dagbladet at de ikke kan uttale seg om saken onsdag kveld.

Truslene kommer mindre enn et år etter at studenter ved BI mottok trusler om skyting under et studentarrangement.

VALGBODEN: Politikere og samfunnsdebattanter mottar hat og trusler. Hvor kommer det fra? PST er på plass i Dagbladets valgbod for å fortelle oss hvordan de jobber med ekstremisme. Vis mer

Kommunikasjonssjef Ole Petter Syrrist-Leite bekreftet den gang opplysningene overfor Dagbladet.

- Vi anmeldte saken samme dag som vi mottok varselet. Dette tok vi svært alvorlig, sa Syrrist-Leite, som ikke ønsket å kommentere innholdet i truslene eller om dette ville få konsekvenser fra skolens side.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling