Alysha (29) helte bensin over barna og tente på

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Alysha Green (29) sitter nå i arresten i Haltom utenfor Dallas i Texas, siktet for å ha helt bensin over sine tre døtre på 3, 5 og 7 år og tent på. Døtrene har alle fått alvorlige brannskader, skriver Associated Press (AP).

De tre barna ble reddet ut av familiens brennende hus på lørdag, og eldstedatteren skrek «Hvorfor, mamma? Hvorfor, mamma? Hvorfor har gjort dette mot meg?» ifølge naboen Kevin Lopez.

Skrik

Lopez forteller at han hørte bråk fra Green-huset midt på dagen lørdag, og da han så mot huset, så han moren og døtrene skrike på plassen foran huset.

En annen nabo skylte barna med en vannslange, mens Lopez grep noen våte håndklær innhyllet 7-åringen i dem. 3-åringens hår og kropp var så forbrent at han trodde hun var en gutt.

– De var ikke gjenkjennelige, sier en sjokkert Lopez til AP.

De 29-årige moren hadde ikke noe grunn å gi for den grusomme handlingen.

Ifølge nabo Greg Donihoo, som reddet de to eldste jentene ut av det brennende huset, fortalte Alysha at hun hadde lurt døtrene inn i et skap ved å fortelle at de lekte en lek. Deretter hadde hun helt bensin over døtrene og seg selv og tent på.

ÅSTEDET: Green-familiens hus i Haltom utenfor Dallas. Politifolk står utenfor og venter på tillatelse til å gå inn i huset for å lete etter bevis i den grufulle saken. Foto: BOB BOOTH/FORT WORTH STAR-TELEGRAM/AP/SCANPIX
ÅSTEDET: Green-familiens hus i Haltom utenfor Dallas. Politifolk står utenfor og venter på tillatelse til å gå inn i huset for å lete etter bevis i den grufulle saken. Foto: BOB BOOTH/FORT WORTH STAR-TELEGRAM/AP/SCANPIX Vis mer

– Hun gråt og sa «Jeg er så lei meg», men visste ikke hvorfor hun hadde gjort det, forteller Lopez.

Risikerer livstid

Barna ligger på brannskadeavdelingen på sykehuset, mens moren, som også har brannskader, ble arrestert lørdag. Hun er nå siktet på tre punkter for alvorlig legemsbeskadigelse mot barn. Alle de tre punktene har livstid som strafferamme.

Naboenes versjon bekreftes av brannmannskaper, men politiet er foreløpig forsiktige med å gå ut med detaljer rundt etterforskningen.

Alyshas mann og far til barna, Adam Green, kom hjem en time etter dramaet. Den sjokkerte mannen tror psykisk syke Alysha har droppet å ta medisinene sine, og at det kan være grunnen til tragedien.

Familien skal tidligere ha vært i politiets søkelys på grunn av klager om at barna var vitne til voldsepisoder mellom far og mor, men ingen av påstandene kunne bekreftes, og saken ble henlagt.

Utenfor Green-huset ligger nå en mengde kosedyr, blomster, lys, ballonger og lykkeønskninger.

«Bli bra igjen snart, vi ber for dere,» står det på et skilt foran et av vinduene.

Dyster statistikk

Tragedien føyer seg inn i den dystre rekka av saker i Texas der mødre skader eller dreper barna sine.

  • I august skjøt Andrea Roberts fra mannen sin og sine to barn på 11 og 7 før hun tok livet av seg selv.
  • I mai hengte Gilberta Estrada seg selv og sine fire barn; bare det yngste barnet på 8 måneder overlevde.
  • Andrea Yates druknet sine fem barn i badekaret i 2001.
  • Deanna Laney slo to av sine sønner til døde med stein og skadde den tredje i 2003.
  • Samme å druknet Lisa Ann Diaz sine to døtre i badekaret.
  • I 2004 lemlestet Dena Schlosser armene på sin 10 måneder gamle datter slik at hun døde.

Alle de fire sistnevnte mødrene ble frifunnet i retten på grunn av sinnssykdom i gjerningsøyeblikket.