Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Alyssa (18) ble drept da bil kjørte i høy fart inn på Times Square

Føreren er siktet for drap.

ÉN DREPT: 23 personer ble skadd og én person drept da en personbil kjørte opp på et fortau på Times Square i New York. Politiet utelukker terror. Video: AP / NTB  Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Én døde og 23 ble skadd da en bil kjørte i høy fart inn på Times Square i New York. Føreren, en 26 år gammel mann, er siktet for drap. Politiet utelukker terror som motiv.

Det var Alyssa Elsman (18) fra Michigan som døde. Hun var på ferie da hun ble kjørt ned av bilen.

DØDE: Alyssa ble påkjørt av denne bilen. 18-åringen var på ferie i New York. Foto: Reuters / Instagram / NTB Scanpix
DØDE: Alyssa ble påkjørt av denne bilen. 18-åringen var på ferie i New York. Foto: Reuters / Instagram / NTB Scanpix Vis mer

- Familien Elsman er nært knyttet til hverandre. Det kommer til å være til stor hjelp i denne situasjonen, sier Alyssas tante, Shelly Dusek til CBS.

I sjokk

Venner av Alyssa Elsman skriver på sosiale medier at de er i sjokk.

Elsman gikk på videregående og jobbet på en restaurant.

- Jeg er fortsatt i sjokk. Alle hennes venner var sammen sist helg. Du har alltid vært herlig å være rundt og var en god venn. Vennegjengen vil aldri bli den samme igjen. Vi vil savne deg, Alyssa Elsman. Hvil i fred, skriver Justin Thede, ifølge CBS.

Andre beskriver 18-åringen som en flott person med god humor som gjorde andre glad.

- Jeg har ingen ord. Du og familien din er i mine tanker, skriver Tara Ann på sosiale medier.

Hørte stemmer

Ifølge to politikilder har føreren av bilen forklart at han hørte stemmer og trodde han skulle dø i forkant av hendelsen torsdag. Mannen har også testet positivt på det narkotiske stoffet PCP, også kalt englestøv, ifølge CNN. TV-kanalen skriver at mannen har sagt at gud ba ham gjøre det han gjorde.

- Basert på informasjon vi har på nåværende tidspunkt, er det ingen indikasjoner på at dette var en terrorhandling. Men når det er sagt, vi forsterker nå politiets tilstedeværelse ved viktige severdigheter i byen, sa New Yorks ordfører Bill de Blasio på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Han la til at bilføreren er en 26 år gammel mann fra Bronx i New York som tidligere har tjenestegjort i den amerikanske marinen.

Senere opplyste politiet at mannen er blitt siktet for drap og 20 tilfeller av drapsforsøk.

Veteran

En nabo forteller at den siktede 26-åringen ikke var den samme etter at han dimitterte fra militæret, og så sent som forrige uke ble han pågrepet for å ha truet noen med kniv fordi han trodde identiteten hans var stjålet.

Etter hendelsen på Times Square ble mannen raskt tatt hånd om og promilletestet. De første prøvene viste at han ikke var alkoholpåvirket, men det ble gjort flere prøver for å se om han hadde brukt narkotika.

En død og 23 skadd

O'Neill beskrev hendelsesforløpet slik:

- Klokken 11.55 kjørte en bil i høy fart langs fortauet fra 44th Street til 45th Street og rammet en rekke fotgjengere. Bilen stanset på et hjørne da den kolliderte med sperringer, sa politimesteren.

Bilder viser en rød bil som står med to av hjulene over bakken, inntil en lyktestolpe og barrierer som skal hindre kjøretøy i å ta seg opp på fortauet. Bilens panser og frontparti var sammentrykt. Times Square er et svært populært turistområde.

Kaotisk

Fjernsynsbilder fra CBS New York Television viser politibetjenter som tar med seg bilføreren og plasserer ham i en politibil. Føreren var kledd i en svart T-skjorte.

Den første meldingen om hendelsen kom via en kunngjøring i bygningen som huser nyhetsbyrået Reuters' hovedkvarter i New York i nærheten av Times Square. Et øyenvitne opplyste da til byrået at minst ti personer lå på bakken.

Øyevitner sier til Reuters at kjøretøyet kjørte imot trafikkretningen og opp på fortauet. Sko lå spredt utover fortauet, og en person var dekket av et blodig teppe, forteller et øyevitne.

Saken blir nå etterforsket av New York-politiet i samarbeid med FBI.

ETTERFORSKERES: Mannen som kjørte denne bilen er siktet for drap. Foto: Reuters / NTB Scanpic
ETTERFORSKERES: Mannen som kjørte denne bilen er siktet for drap. Foto: Reuters / NTB Scanpic Vis mer

(Dagbladet/NTB)