Amal Aden slått ned av to somaliske kvinner

- De sa jeg var en skam for Islam.

SLÅTT NED: Forfatter Amal Aden. Foto: Linda Næsfeldt / Dagbladet
SLÅTT NED: Forfatter Amal Aden. Foto: Linda Næsfeldt / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidlig fredag morgen var Amal Aden på vei fra Nationalteateret t-bane-stasjon og til Aschehoug forlag, der hun skulle møte forlagsredaktøren Aslak Nore. De to skulle til Stabekk videregående skole for å holde et foredrag om Ære og frihet. Men mellom Nationaltheatret og Karl Johan ble Aden overfalt av to somaliske damer, ikledd i hijab og svart, lang kjortel.

- To hijabkledde damer kom mot meg. Jeg var ikke redd fordi jeg trodde ikke at kvinner slår, men alt skjedde så raskt. De slo meg med en veldig hard veske og jeg mistet brillene mine, som ble knust, sier Amal Aden.

- Skam for islam I går kveld var Amal Aden igjen hjemme i boligen sin. Hun har fått en liten hjernerystelse, og legene har gitt forfatteren ordre om å ta det veldig med ro.

- Jeg er mer skadet psykisk enn fysisk. Jeg har politibeskyttelse, og veien mellom Nationalteateret og Aschehoug er det eneste stedet jeg følte meg trygg i Oslo, sier hun og fortsetter:

- Jeg skvatt veldig. Det var tidlig om morgenen, og så kom disse to damene, som ikke var somaliske tenåringer, men litt eldre damer. De sa masse rart, men jeg husker ikke så mye av det hele fordi alt kom som et sjokk. De sa at jeg var en skam for islam og en skam for somaliere, sier Aden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer