Amal Aden trosset drapstruslene

Stiller til debatten hun egentlig hadde trukket seg fra.

TRUET: Amal Aden i samtale med Aslak Nore på Litteraturhuset torsdag kveld, før debattmøtet med utgangspunkt i utgivelsen av boka «Halve himmelen. Hvordan kvinner kan forandre verden». Aden skulle deltatt i debattpanelet, men meldte forfall og møtte bare opp som tilhører etter gjentatte trusler den siste tiden.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TRUET: Amal Aden i samtale med Aslak Nore på Litteraturhuset torsdag kveld, før debattmøtet med utgangspunkt i utgivelsen av boka «Halve himmelen. Hvordan kvinner kan forandre verden». Aden skulle deltatt i debattpanelet, men meldte forfall og møtte bare opp som tilhører etter gjentatte trusler den siste tiden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Amal Aden meldte egentlig forfall til kveldens debatten på Literaturhuset om boka hun har skrevet «Halve himmelen. Hvordan kvinner kan forandre verden».

Hun trakk seg etter at hun fikk drapstrusler. Men hun trosset truslene og møtte opp likevel, og ble møtt med stående applaus da hun kom inn i lokalene.

- Den siste tida har vært tøff, men jeg har blitt rørt over all støtten jeg har fått, sa Aden.

- Det er ganske utrolig at jeg har fått så mange drapstrusler etter at jeg ga ut en liten bok om likestilling.

Kadra Yusuf og Shabana Rehman Gaarder skulle egentlig snakke om hvordan det er å leve med trusler fra minoritetsmiljøer i Adens fravær.

Aden trakk seg fra debatten etter det forfatterkollega og venn Aslak Nore overfor Aftenposten beskrev som «rene drapstrusler mot en kvinne som har utfordret kjønnssjåvinismen».

SVs Heikki Holmås sa tidligere i dag at det er en fallitterklæriing for det norske samfunnet at Aden så seg nødt til å trekke seg. - Det er en fallitterklæring for det åpne samfunnet vi ønsker at Norge skal være, dersom stemmer som Amal Aden blir kneblet, sier Heikki Holmås. Han mener Aden gir et viktig bidrag til den norske samfunnsdebatten. - Vi blir fattigere hvis hun trues til taushet, sier han. Holmås skal selv delta debatten. Dagbladet følger debattmøtet

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer