Amal Clooney planlegger rettslig krig mot IS sammen med Boris Johnson

Menneskerettighetsadvokat Amal Clooney og Storbritannias utenriksminister vil stille brutale IS-medlemmer for retten for krigsforbrytelser.

RADARPAR: Storbritannias utenriksminister, Boris Johnson, og menneskerettighetsadvokat Amal Clooney spiller på lag i kampen for å få stilt IS-medlemmer for retten. Foto: NTB Scanpix
RADARPAR: Storbritannias utenriksminister, Boris Johnson, og menneskerettighetsadvokat Amal Clooney spiller på lag i kampen for å få stilt IS-medlemmer for retten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Mandag møtes den anerkjente menneskerettighetsadvokaten, som ble verdensberømt da hun giftet seg med hollywoodkjekkasen George Clooney, og Storbritannias kontroversielle utenriksminister Boris Johnson i New York under FNs høynivåuke.

Det er ventet at de vil forsøke å få verdensorganisasjonen og andre organisasjoner med i kampen for rettferdighet for ofrene for Den islamske staten (IS), skriver The Independent.

Tror på rettssak

- Det er de som hevder at IS bør bombes ut av denne verden, sier NBC News-journalist Cynthia McFadden i et ferskt intervju.

- Du kan ikke drepe en idé på den måten. Du kan drepe individer, men det kan så bli brukt som propgaganda i arbeidet med å rekruttere nye mennesker. Dersom vi ikke forandrer narrativet og folks syn, kan IS kan bare gjenoppstå under et annet navn. En av måtene å gjøre det på, er å avdekke deres brutalitet og korrupsjon. Det er det delvis mulig å gjøre gjennom rettssaker, svarer Clooney.

Fredag holdt aktivisten en svært følelsesmessig tale da hun introduserte FNs nye goodwill-ambassdør for «verdigheten til overlevende etter trafficking», Nadia Murad, som selv ble et traffickingoffer for IS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer