Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amal Fatah (29) ble skadd da hun forsvarte ektemannen Osama

Gitt i gave til terrorlederen som tenåring.

BODDE SAMMEN:  Osama bin Laden bodde sammen med kona Amal Fatah og flere barn i dette huset i Abbottabad i Pakistan. Foto: AFP PHOTO/Scanpix
BODDE SAMMEN: Osama bin Laden bodde sammen med kona Amal Fatah og flere barn i dette huset i Abbottabad i Pakistan. Foto: AFP PHOTO/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var Osama bin Ladens kone Amal Ahmed Abdul Fatah (29) som ble skadet i den amerikanske aksjonen mot bin Lade  natt til mandag norsk tid, melder ABC News.

Amal Fatah var den yngste av de fire konene hans og angivelig favorittkona.

Mens hans tre andre koner bor i Syria skal Amel Fatah ha bodd sammen med ektemannen på eiendommen i Abbottabad i Pakistan. Pakistanske kilder sier til ABC News at  passet hennes ble funnet i eiendommen etter raidet.

Fire koner Osama bin Laden har giftet seg fem ganger, men skilte seg senere fra en av kvinnene. Ut fra muslimsk skikk kan man ikke ha flere koner enn fire.

Da han inngikk det første ekteskapet var han bare 17 år gammel.

- Han giftet seg svært ung med sin kusine fra Syria. Deretter giftet han seg med noen velutdannede kvinner fra Saudi-Arabia, forteller Steve Coll, forfatteren av boka «The bin Ladens». 

Amal Fatah var den yngste av konene. Hun ble gitt Osama som en gave av sin jemenittiske familie, ifølge Coll. 

Skadd i angrepet Ifølge ABC News hadde Osama, kona og tre av deres små barn, en datter og to sønner, soverom i andre og tredje etasje i eiendommen i Pakistan.  Da de amerikanske spesialsoldatene stormet gjemmestedet, var Osama bin Laden sammen med kona på soverommet i tredje.

- Kona stormet mot styrkene. Hun ble skutt i beinet, men ikke drept, sier pressetalsmann i Det hvite hus,  Jay Carney.

Skadene hun pådro seg ansees ikke å være alvorlige, men Osamas sønn med en annen kone, Khalid, ble drept i aksjonen. 

Minst 18 av Osamas barn lever fortsatt. Ingen av sønnene ansees å være potensielle kandidater til å ta over al-Qaida. 

- Al-Qaida har aldri vært et dynasti, i motsetning til en regimene i en rekke arabiske land. Sønnene hans har aldri spilt noen viktig rolle i nettverket. De virker ikke å være tiltenkt noen lederroller i al-Qaida, sier tidligere terrorådgiver i Det hvite hus, Richard Clarke. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media