Amanda Berry: - Takk for alt dere gjør

De tre frigitte kvinnene i Cleveland uttaler seg offentlig for første gang.

UTTALER SEG: De tre frigitte kvinnene i Cleveland, Michelle Knight, Amanda Berry (i midten) og Gina DeJesus (t.h.), uttaler seg via en pressemelding i ettermiddag. Foto: AP / NTB SCANPIX
UTTALER SEG: De tre frigitte kvinnene i Cleveland, Michelle Knight, Amanda Berry (i midten) og Gina DeJesus (t.h.), uttaler seg via en pressemelding i ettermiddag. Foto: AP / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De tre frigitte kvinnene i Cleveland, Michelle Knight (32), Amanda Berry (27) og Gina DeJesus (23), har bestemt seg for å gi en samlet uttalelse til offentligheten. Dette er første gang de uttaler seg etter at de ble frigitt mandag, etter et tiår i fangenskap.

- Vil ta kontakt Alle de tre kvinnene er takknemlige for støtten fra familie, venner og offentligheten, inkludert politiet og påtalemakten.

- Takk for alt dere gjør, og fortsetter å gjøre. Jeg er så glad for å være hjemme med familien min, sier Amanda Berry i pressemeldingen.

- Jeg er så glad for å være hjemme, og vil takke alle for å ha bedt for meg. Nå vil jeg bare ha tid til å være sammen med familien min, sier Gina DeJesus.

- Takk til alle for deres støtte og lykkeønskninger. Jeg er frisk, i trygghet og vil ta kontakt med familie, venner og støttespillere snart, sier Michelle Knight.

Knight har så langt ikke tatt kontakt med famlien etter frigivelsen.

Avviser intervju Uttalelsen går via PR-byrået Hennes Paynter Communications. Leder for firmaet, Barbara Paynter, sier hennes krisehåndteringseksperter jobber gratis for å hjelpe de tre kvinnene.

ETTERFORSKNING: Politiet kjører bort kasser med bevismateriale fra huset til Ariel Castro i Seymour Avenue i Cleveland, der de tre kvinnene forteller at de ble holdt fanget i et tiår. Foto: VEGARD KRISTIANSEN KVAALE / DAGBLADET
ETTERFORSKNING: Politiet kjører bort kasser med bevismateriale fra huset til Ariel Castro i Seymour Avenue i Cleveland, der de tre kvinnene forteller at de ble holdt fanget i et tiår. Foto: VEGARD KRISTIANSEN KVAALE / DAGBLADET Vis mer

52-åringen Ariel Castro er utpekt som gjerningsmann. Han skal ha holdt de tre kvinnene fanget i huset sitt, mishandlet og voldtatt dem, og påført dem flere graviditeter. Ei seksårig jente som også ble frigitt fra huset, er gjennom DNA-testing bekreftet å være hans datter.

Hennes Paynter Communications opplyser at mange har spurt om de får intervjue de tre kvinnene. Det blir ikke aktuelt på en stund, ifølge PR-byrået.

- For det første pågår etterforskningen. Berry, DeJesus og Knight er vitner og ofre i saken. For det andre har de bedt innstendig om privatliv, slik at de kan komme til hektene og gjenopprette kontakt med familien. Gi dem tid, rom og privatliv, slik at de kan fortsette å bli stadig sterkere.

SIKTET: Ariel Castro (52) er utpekt som gjeringsmann i kidnappingssaken. Foto: POLITIET / REUTERS / NTB SCANPIX
SIKTET: Ariel Castro (52) er utpekt som gjeringsmann i kidnappingssaken. Foto: POLITIET / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer