- Amanda er den store helten

- Hun reddet jentene, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
FIKK SØSTEREN TILBAKE: Ricardo DeJesus sin søster kom til rette i dag. Foto: AP Photo / Tony Dejak.
HER BLE DE HOLDT FANGET: I dette huset i Cleveland ble de tre kvinnene Amanda Berry, Gina DeJesus og Michele Knight holdt fanget. Foto: Bill Pugliano / Getty Images / AFP
POLITIET PÅ STEDET: Poltitiet kom til huset der de tre kvinnene ble holdt fanget, etter at de ble reddet tidligere i dag. Foto: AP PHOTO / TONY DEJAK.
UNDERSØKER ÅSTEDET: Krimteknikere undersøker huset der kvinnene ble holdt fanget. Foto: AP Photo / Mark Duncan
HOLDT FANGET: Amanda Berry forsvant den 21. april 2003, da hun var 16 år gammel. Året etter, i 2004, forsvant 14 år gamle Gina DeJesus. Michele Knight var 20 år gammel da hun forsvant i 2002. EPA / DAVID MAXWELL
SPARKET OPP DØRA: Inngangsdøra på huset ble sparket opp da de tre kvinnene ble reddet. Foto: Bill Pugliano / Getty Images / AFP
GJENFORENT: Amanda Berry ble gjenforent med søsteren sin. Foto: AFP PHOTO / WOIO TV
VAR SAVNET: FBI hadde laget en savnet-plakat på Gina DeJesus da hun forsvant i 2004. Gina var den gang 14 år. Foto: REUTERS / FBI
SAVNET: Amanda Berry havnet også på en av FBIs savnet-plakater. I dag kom hun seg ut av huset der hun ble holdt fanget sammen med Gina DeJesus og Michele Knight . FBI / Reuters
NABOEN: Naboen Charles Ramsey hjalp til med å få ut de tre bortførte kvinnene. Foto: AP Photo/The Plain Dealer, Scott Shaw

(Dagbladet): De tre kvinner som forsvant i 2002, 2003 og 2004 ble i natt funnet i live i Cleveland i Ohio.  I tillegg fant politiet et barn som den ene kvinnen hadde født i fangenskap.

Amanda Berry forsvant den 21. april 2003, da hun var 16 år gammel. Året etter, i 2004, forsvant 14 år gamle Gina DeJesus. Michele Knight var 20 år gammel da hun forsvant i 2002.

Under en pressekonferanse fortalte politietterforsker Stephen Anthony at politiet to ganger tidligere har rykket ut på adressen der de tre kvinnene i dag ble funnet.

- I 2000 og i 2004 rykket politiet ut til adressen. Første gangen var det en av de nå arresterte som ringte inn om et slagsmål i gaten utenfor. I 2004 banket politiet på døren, etter meldinger om at den antatte hovedmannen, som er bussjåfør, hadde gjenglemt et barn på en buss. Ingen åpnet, fortalte Anthony.

Politiet gikk ikke videre med etterforskningen, noe som gjorde at det bisarre livet i «skrekkens hus» kunne fortsette som før.

Tre pågrepet Politisjef Ed Thomba fortalte litt om timene etter at de savnede kvinnene ble funnet i går kveld:

- Det var kaotisk. Vi gikk ikke inn i de dype spørsmålene, vår hovedprioritet i går var deres fysiske tilstand, sier han.

- Vi ber om forståelse for at noen spørsmål ikke kan besvares av hensyn til familiene. Dette er en pågående etterforskning, sier Frank Jackson, borgermester i Cleveland.

Familiene til de tre kvinnene er sjokkerte etter å ha fått gladmeldingene. Sylvia Colon, som er Gina DeJesus´s slektning sier at familien aldri har gitt opp håpet. De har hatt minnestund utenfor sitt hjem hvert eneste år siden hun forsvant. Amanda Berrtys mor døde i mars 2006, bare tre år etter at datteren forsvant. Amanda Barry var ikke klar over at hennes mor var død.

Politiet har pågrepet tre menn i saken. Den hovedmistenkte er huseieren Ariel Castro som er 52, og to av hans brødre, Pedro og O'Neill Castro.