Amanda Knox reiser ikke tilbake til Italia

Amerikanske Amanda Knox reiser ikke tilbake til Italia når ankesaken mot henne for drap starter i september.

MØTER IKKE: Amerikanske Amanda Knox møter ikke opp når ankesaken mot henne kommer opp for retten i Italia i september. Foto: REUTERS/ABC/Ida Mae Astute/Handout
MØTER IKKE: Amerikanske Amanda Knox møter ikke opp når ankesaken mot henne kommer opp for retten i Italia i september. Foto: REUTERS/ABC/Ida Mae Astute/HandoutVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knox, som nå er 25 år gammel, tilbrakte fire år i fengsel etter at hun ble dømt for drapet på medstudenten Meredith Kercher mens de studerte i Perugia. Hun ble frikjent i 2011 etter at hun anket, og reiste rett hjem til Seattle. Men italiensk Høyesterett besluttet i vår at saken skal føres på nytt.

- Det er ikke obligatorisk at hun er til stede, og hun har heller aldri lovet å dra tilbake til ankesaken, sier hennes advokat David Marriot.

Knox insisterer på at hun er uskyldig, men beklager at hun aldri prøvde å ta kontakt med familien til Kercher i Storbritannia.

I bok hun ga ut i mai beskriver Knox partylivet hun førte i Italia før Kercher, som hun delte rom med, ble drept og hun selv endte i fengsel og en rettssal. Hun skriver at hun, Meredith og andre utenlandske og italienske venner røykte mye marihuana og hadde et aktivt sexliv med mange partnere, noe hun trodde gjorde henne mer voksen. Hun forteller at hun tilbrakte natten da drapet skjedde, i leiligheten til sin nye kjæreste, Raffaele Sollecito, som også ble dømt for drapet.

Neste morgen var det hun som fant Meredith drept. Hun sier hun prøvde å hjelpe politiet med etterforskningen, og at hun for sent skjønte at hun selv var mistenkt.

Siden hun var ung og uskyldig og snakket lite italiensk, skriver hun at hun ble forledet til å komme med en falsk tilståelse, der hennes sjef også ble nevnt.

(NTB)