Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amandas rørende møte med sykepleier-helten fra barndommen går verden rundt

Gjenforent etter Facebook-etterlysning.

RØRENDE: Her får Amanda en god klem fra sykepleier Sue Berger. Bildet ble tatt da de to ble gjenforent på Albany Medical Centre denne uken. Foto: Mike Groll/AP Photo.
RØRENDE: Her får Amanda en god klem fra sykepleier Sue Berger. Bildet ble tatt da de to ble gjenforent på Albany Medical Centre denne uken. Foto: Mike Groll/AP Photo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da hun var bare tre måneder gammel skjedde en hendelse som har preget hele Amanda Scarpinitis liv, da hun ved et uhell brant seg på en kokende varm luftfukter. Ulykken ga henne arr og brannskader - og en oppvekst preget av flere kosmetiske operasjoner og mobbing. 

I de tunge oppvekstårene fant hun støtte i et bilde som ble tatt av henne og en sykepleier i forbindelse med sykehusinnleggelsen.
Bildet - som prydet forsiden på årsrapporten til Albany Medical Center i 1977 - viser en sykepleier som holder det bandasjerte spedbarnet, med et ansiktsuttrykk som stråler av omtenksomhet.

- Jeg så på bildene og snakket til henne, selv om jeg ikke visste hvem hun var. Jeg fant trøst i å se på denne kvinnen som, tilsynelatende, oppriktig brydde seg om meg, forteller hun til NBC News.

Gjenforent I ung alder bestemte hun seg for å prøve å finne igjen barndomshelten - uten hell.
Da hun for en måned siden etterlyste kvinnen på facebook, fikk hun endelig respons fra en tidligere kollega av sykepleieren.

Det ene førte til det andre, og tirsdag denne uken ble de to endelig gjenforent på Albany Medical Center; samme sted som bildet ble tatt for 38 år siden.

Rørende Det ble et rørende møte. 

Sykepleieren - som heter Sue Berger - er imponert over hvor stor betydning bildet har fått for spedbarnet i voksen alder.

GJENFORENT: Her holder sykepleier Sue Berger (t.v) og Amanda Scarpiniti opp bildet som ble tatt av de to for 38 år siden. Foto: Mike Roll/AP Photo
GJENFORENT: Her holder sykepleier Sue Berger (t.v) og Amanda Scarpiniti opp bildet som ble tatt av de to for 38 år siden. Foto: Mike Roll/AP Photo Vis mer

- For en vakker historie, og for en vakker kvinne hun er, sier hun om Scarpiniti, ifølge NBC.

Nå som hun har møtt igjen helten fra barndommen, føler Scarpiniti at hun kan slå seg til ro.

- Jeg har brukt hele livet på å spørre Gud «hvorfor meg?». Jeg har brukt hele livet på å gjøre alt jeg kan for å skjule arrene og de ødelagte hendene mine. Nå har Gud svart meg på hvorfor.  Det er for å gi inspirasjon, håp og takknemlighet til alle som betyr noe i folk sine liv. Mest av alt får det med til å føle meg frigjort og at jeg ikke lenger trenger å skamme meg, sier hun i et facebookinnlegg. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!