Amandas rørende møte med sykepleier-helten fra barndommen går verden rundt

Gjenforent etter Facebook-etterlysning.

RØRENDE: Her får Amanda en god klem fra sykepleier Sue Berger. Bildet ble tatt da de to ble gjenforent på Albany Medical Centre denne uken. Foto: Mike Groll/AP Photo.
RØRENDE: Her får Amanda en god klem fra sykepleier Sue Berger. Bildet ble tatt da de to ble gjenforent på Albany Medical Centre denne uken. Foto: Mike Groll/AP Photo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da hun var bare tre måneder gammel skjedde en hendelse som har preget hele Amanda Scarpinitis liv, da hun ved et uhell brant seg på en kokende varm luftfukter. Ulykken ga henne arr og brannskader - og en oppvekst preget av flere kosmetiske operasjoner og mobbing. 

I de tunge oppvekstårene fant hun støtte i et bilde som ble tatt av henne og en sykepleier i forbindelse med sykehusinnleggelsen. Bildet - som prydet forsiden på årsrapporten til Albany Medical Center i 1977 - viser en sykepleier som holder det bandasjerte spedbarnet, med et ansiktsuttrykk som stråler av omtenksomhet.

- Jeg så på bildene og snakket til henne, selv om jeg ikke visste hvem hun var. Jeg fant trøst i å se på denne kvinnen som, tilsynelatende, oppriktig brydde seg om meg, forteller hun til NBC News.

Gjenforent I ung alder bestemte hun seg for å prøve å finne igjen barndomshelten - uten hell. Da hun for en måned siden etterlyste kvinnen på facebook, fikk hun endelig respons fra en tidligere kollega av sykepleieren.

Det ene førte til det andre, og tirsdag denne uken ble de to endelig gjenforent på Albany Medical Center; samme sted som bildet ble tatt for 38 år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.