Amatør ble millionær etter funn av massiv gullklump

Australieren fant det ekspertene hadde lett etter i årevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den uidentifiserte australieren fant gullklumpen på hele 5,5 kilo da han saumfarte et området i gullbyen Ballarat i Victoria, Australia, med metalldetektor. 

Nå er han millionær, ifølge BBC, som forteller at klumpen er verdt hele £197 000 - litt over 1,7 millioner kroner. 

Klumpen lå ifølge nettavisa 60 cm under bakken, i et område selv ikke de mest erfarne gullgraverne har gjort funn som kan måle seg i størrelse eller verdi. 

- Jeg har vært gullgraver og forhandler i to tiår, og jeg kan ikke huske sist noen fant en klump på mer enn 2,8 kilo her i nærområdet, sier lokalforhandler Cordell Kent. 

Ifølge Wikipedia strømmet folk til byen allerede i 1851 - da det ble kjent at det bugnet av gull i byen, som ligger Nord-Vest for Melbourne. 

Rundt 20 000 flytta til byen den samme sommeren, og ifølge nettsida har Ballarat siden da opprettholdt sitt rykte som «gullby».

Likevel var altså onsdagens funn unikt. 

- Han som fant gullklumpen sa at klumpen hørtes ut som panseret på en bil, gjennom hodetelefonene, skriver TroyAurum, som har lastet opp en video av funnet på YouTube, ifølge nettavisa. 

I lokalsamfunnet gir funnet håp om større gullgevinst i framtida. 

- Jeg tviler ikke på at det er mange der ute som nå blir veldig entusiastiske i forhold til gullområdene. Det gir folk håp, sier Kent. - Det finnes ikke noe som kan måle seg med å grave opp penger. 

STØRSTE AV SITT SLAG: - Jeg har vært gullgraver og forhandler i to tiår, og jeg kan ikke huske sist noen fant en klump på mer enn 2,8 kilo her i nærområdet, sier en gullforhandler i Ballarat i Australia - etter at denne massive klumpen, på 5,5 kilo, ble funnet i Ballarat, Victoria, onsdag.
STØRSTE AV SITT SLAG: - Jeg har vært gullgraver og forhandler i to tiår, og jeg kan ikke huske sist noen fant en klump på mer enn 2,8 kilo her i nærområdet, sier en gullforhandler i Ballarat i Australia - etter at denne massive klumpen, på 5,5 kilo, ble funnet i Ballarat, Victoria, onsdag. Vis mer