Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amatører på desperat pengejakt

De to kameratene i utpressingssaken krangler. Den ene (49) føler seg lurt og nekter for utpressing. Kameraten (48) innrømmer at han skrev brevene for å skaffe seg millionbeløp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LARVIK (Dagbladet): Bak lukkede dører i tingretten i Larvik i går ble fliker av en personlig, sosial og økonomisk tragedie rullet opp. De arbeidsledige kameratene står steilt mot hverandre i sine forklaringer. Begge har påkjært kjennelsen om varetektsfengsling i to uker.

De vil ut fra fengsel - på forskjellig grunnlag.

De er siktet for forsøk på utpressing av Stein Erik Hagen, forloveden Mille-Marie Treschow, hennes mor Nanna Treschow og en tidligere direktør på Farrisfabrikken, Jens Hole.

Kilder sier til Dagbladet at utpressingen siktelsen omfatter, virket svært amatørmessig.

Brevene er skrevet på en naiv måte og er fulle av ortografiske feil.

- Min klient innrømmer de faktiske forholdene, og at brevene ble skrevet ut fra et økonomisk motiv. Når det gjelder straffskyld, har han ennå ikke tatt stilling til dette, sier advokat Søren Hellenes til Dagbladet.

- Jeg føler meg lurt!

Det sa den 49 år gamle kameraten før rettsmøte begynte i går. Han stiller seg fullstendig uforstående til siktelsen om utpressing og nekter enhver befatning med pengekravene.