Amatørvideo fanget opp skuddveksling mellom politi og mistenkte

«Det foregår eksplosjoner og skuddvekslinger nede i gata her.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har vært en dramatisk natt i Boston etter at politiet i går offentliggjorde bilder av de to mistenkte etter at to bomber gikk av i målområdet under Boston Marathon mandag.

Klokka 04.30 i natt norsk tid ble en politimann skutt og drept på campusområdet til eliteuniversitetet MIT i Cambridge utenfor Boston. Kort tid etterpå skal de to mistenkte, som er brødre, ha kapret en bil, noe som startet en dramatisk biljakt.

Brødrene kastet eksplosiver ut av bilen og havnet i en skuddveksling med politiet. En av mennene ble skadd i skuddvekslingen, og pågrepet. Han døde senere på sykehuset.

De to gjerningsmennene er de samme som er mistenkt for å stå bak Boston-bombene.

- Eksplosjoner og skuddvekslinger i gata Politiet har i dag identifisert de to som brødre med tjetsjensk bakgrunn.

Denne amatørvideoen skal vise en skuddveksling mellom politiet og de to mistenkte i Watertown. På grunn av mørket synes bare bil- og blålys, samtidig som det tydelig høres skudd.

«Det foregår eksplosjoner og skuddvekslinger nede i gata her,» sier en kvinne bak kamera.

Videoen skal ha blitt lagt ut i sosiale medier.

Døde av skadene Politiet har fredag bekreftet at en av de to mistenkte ble skutt under skuddvekslingen, og at han senere døde av skadene på sykehuset Beth Israel Deaconess Medical Center.

Politiet bekrefter at dette var mannen som ble omtalt som «Mistenkte 1» og har svart caps på overvåkningsbildene som FBI offentliggjorde torsdag.

Den andre mannen, som er identifisert som Djohar Tsarnajev, er derimot fortsatt på frifot, og beskrives som svært farlig av politiet.

Én million må holde seg innendørs Tsarnajev hadde på seg hvit caps på overvåkningsbildene.

- Vi tror han er en terrorist, vi mener han er der ute for å drepe folk, sier politisjef Ed Davis om mannen som er på flukt.

Nesten én million mennesker i Boston og forstedene rundt, har nå fått beskjed om å holde seg innendørs. Også kollektivtransporten og alle drosjer i byen er for øyeblikket tatt ut av drift.

Tsarnajev har en side på V kontaktje, som er Russlands svar på Facebook. Der skriver han om islam, men det er etter det Dagbladet har lest ingen oppfordring til terror.

Følg med i Livestudio for løpende oppdateringer.