Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Amazon planlegger å åpne inntil 400 bokhandler

Nettbokhandelen Amazon planlegger å åpne inntil 400 fysiske butikker, ifølge en direktør i et stort kjøpesenterselskap i USA.

TILBAKE TIL FYSISKE BUTIKKER: Salgsmedarbeider i den fysiske Amazon-bokhandelen i Seattle, Katherine Sotol, legger bøkene kunde Don Taufen i en pose. Butikken åpnet i november og nå skal selskapet planlegge å åpne flere hundre slike butikker. Foto: Stephen Brashear/Getty Images/AFP
TILBAKE TIL FYSISKE BUTIKKER: Salgsmedarbeider i den fysiske Amazon-bokhandelen i Seattle, Katherine Sotol, legger bøkene kunde Don Taufen i en pose. Butikken åpnet i november og nå skal selskapet planlegge å åpne flere hundre slike butikker. Foto: Stephen Brashear/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amazons nettbokhandel har kapret store markedsandeler og bidratt til at en lang rekke bokhandlere i USA, også store landsdekkende kjeder, har måttet kaste inn håndkleet og stenge butikker. I november tok Amazon selv på sett og vis et steg tilbake i tid og teknologi da de åpnet sin første fysiske bokhandel i Seattle.

Dersom det stemmer at de nå planlegger et nettverk av butikker, noe som ikke er bekreftet, vil det være en overraskende utvikling fra nettgigantens side.

- Nå åpner Amazon fysiske butikker, og slik jeg forstår det, planlegger de 300 til 400 butikker, sier Sandeep Mathrani, som leder eiendomsselskapet General Growth Properties. Selskapet driver kjøpesenteret over hele USA, og Mathrani kom med uttalelsen tirsdag. Selskapets investorkontakt ønsket ikke å kommentere uttalelsen.

Amazon sier de ikke kommenterer «rykter og spekulasjoner». Selskapet, som begynte å selge bøker for 20 år siden, har siden utvidet sortimentet betydelig. I tillegg til å selge trykte bøker på nett, har de med lesebrettet Kindle vært en av de største drivkreftene bak ebøker. I butikken i Seattle, er det nettkjøpernes preferanser som styrer utvalget. I tillegg kan kundene teste Kindle og andre elektroniske produkter fra selskapet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram