Amazon.com henger ut Obama som terrorist

Netthandlerne raser. Lanseres som «arabisk» Halloween-maske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Om man er én av mange som liker å gjøre handlingen på nettet, så er Amazon.com en nettbutikk det er vanskelig å komme utenom.

Nå kan de ha gjort en brøler som gir dem mye (uønsket?) oppmerksomhet foran valget tirsdag og onsdag norsk tid neste uke. En observant leser tipset DB.no om en kraftig feilsortering av maskene som Amazon.com selger verden over.

300 kroner

Et rask søk i kategorien «Apparel and Accessories» (bekledning og utstyr) på ordene «terrorist costume» ga en maske med demokratenes presidentkandidat Barack Obama som eneste resultat.

- Dette er mildt sagt overraskende sier mannen som tok kontakt med DB.no om saken.

Masken, som går for rundt 300 kroner, kan bestilles i forkant av Halloween førstkommende fredag kveld. Om stemplingen av mannen som kan bli verden mektigste er gjort av en overivrig ansatt eller som et salgsframstøt i finanskrise-tider er så langt uvisst.

Flere brukere av Amazon.com fordømmer butikkens kobling av presidentkandidaten med terrorisme, i kommentarfeltet under masken.

I et svar til DB.no skriver Amazon.com at årsaken til søkeresultatet er brukerstyrte tags som er lagt inn.

Foto: Skjermdump fra Amazon.com
Foto: Skjermdump fra Amazon.com Vis mer

- I går kveld brukte en kunde Amazons tag-funksjon til å merke ordet «terrorist» med Barack Obamas halloweenmaske. Med en gang vi ble klar over dette fjernet vi taggen fra dette produktet, skriver kommunikasjonssjef Patricia Smith i en epost. 

McCain korrigerte

Påstander, mistanker og rykter om muslimsk trosbakgrunn, mellomnavnet Hussein egentlige årsak og gammelt bekjentskap med den gamle 60-talls terroristen Bill Ayers har fulgt Obama gjennom hele valgkampen. 

Selv Obamas motstander John McCain har fått med seg at den Hawaii-fødte kandidaten, som har en kenyansk far og hvit amerikansk mor, ikke er araber.

På et valgmøte i Minnesota forsvarte McCain Obama mot en eldre dame som erklærte at hun ikke stolte på ham fordi han muligens er araber.

- Nei, frue, nei, svarte McCain kvinnen, før han gikk god for at Obama var en god mann som hun ikke skulle være redd for

Marxist-Obama 

Når terroristanklagene tilsynelatende preller av som vann på gåsa, så prøver andre seg med å stemple presidentkandidaten som marxist. Ideologien la grunnen for framveksten av kommunismen og den russiske revolusjonen i 1917.

I et intervju med en Florida-basert TV-kanal ble visepresidentkandidat Joe Biden utfordret på om ikke Obamas snakk om å omferdele rikdommen iUSA var ensbetydende med marxisme. Resultatet ser du i videoen over.

BLE BRÅK: Slik ser Det ovale kontor ut når Barack Obama overtar som USAs president, ser tegneren i magasinet New Yorker for seg: det amerikanske flagget brenner på peisen, Osama bin Laden har fått sitt portrett på veggen og fru Michelle Obama har maskingevær. Tegningen sto på trykk i juli i år.
DER FIKK HAN DET..? Republikanernes visepresidentkandidat mener at Barack Obama har terroristforbindelser. Nå fikk hun en ny forbindelse.