AMBASSADEPERSONELL SKUTT OG DREPT: En soldat står ved siden av et sikkerhetskjøretøy ved den amerikanske ambassaden i Sanaa i Jemen i dag.  Foto: Yahya Arhab / EPA
AMBASSADEPERSONELL SKUTT OG DREPT: En soldat står ved siden av et sikkerhetskjøretøy ved den amerikanske ambassaden i Sanaa i Jemen i dag. Foto: Yahya Arhab / EPAVis mer

Ambassadeansatt skutt og drept i Jemen

Den drepte har jobbet for den amerikanske ambassaden i over 20 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ansatt ved den amerikanske ambassaden i Jemen er skutt og drept i dag, melder CNN.

Det skal være den jemenittiske sjefsetterforskeren ved ambassaden, Qassam Aqlan, som ble skutt og drept i sin egen bil.

Aqlan er medlem av gruppen som etterforsket et angrep på den amerikanske ambassaden ved en annen anledning, melder myndighetene i landet.

Bevæpnede menn på motorsykkel Aqlan har jobbet i over 20 år for ambassaden og han har fungert som en koordinator mellom ambassaden og jemenittiske myndigheter. Han skal ikke ha vært på jobb da hendelsen inntraff.

Ifølge lokale myndigheter kan det tyde på at Al-Qaida står bak angrepet. Terroristnettverket har stått bak en rekke angrep i landet. Det var bevæpnede menn på en motrosykkel som løste skudd mot Aqlan.

Fire drept i Benghazi Dette er andre gang på kort tid at amerikanske ambassader er blitt angrepet i Midtøsten. I midten av september ble fire ansatte drept da militssoldater stormet det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya. Blant dem var den amerikanske ambassadøren Chris Stevens.

Hendelsen førte til flere voldsomme protester i europeiske hovedsteder og i flere land i Midtøsten.