Ambassaden avlyste 17. mai-feiring: - Veldig skuffet

- I år blir det altså ikke vifting av norske flagg, gåing i tog mens vi synger «Ja, vi elsker», skriver mor.

SKUFFET: Jorge (9) og Pablo (6) kledd i sine nye bunader. De ble skuffet over å ikke kunne feire nasjonaldagen på ambassaden, men bunaden skal på uansett! Foto: Privat
SKUFFET: Jorge (9) og Pablo (6) kledd i sine nye bunader. De ble skuffet over å ikke kunne feire nasjonaldagen på ambassaden, men bunaden skal på uansett! Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens barnetogene går gjennom norske byer, og folk spiser iskrem eller popper champagnen, er det også mange forventningsfulle nordmenn i utlandet som feirer nasjonaldagen vår.

Blant dem som hadde gledet seg til å ta del i feiringen i Madrid i Spania, er Marte Helene Mellbye. Skuffelsen ble derfor stor da hun fant ut at ambassaden ikke arrangerte noen 17. mai-feiring i år.

- Vi nærmer oss 17. mai og jeg ventet som vanlig på en invitasjon til å feire nasjonaldagen hos den norske ambassadøren i Madrid sammen med mange andre nordmenn. Forskrekkelsen ble stor da jeg fikk høre at i år blir det ingen feiring, skrev hun i et Facebook-innlegg noen dager før nasjonaldagen.

- I år blir det altså ikke vifting av norske flagg, gåing i tog mens vi synger «Ja, vi elsker», og spiser is og pølser, skrev hun videre.

Var klare for feiring

I 24 år har Mellbye bodd i Madrid, helt siden hun reiste dit for å jobbe som au pair for en norsk familie.

- Faren i familien var førstesekretær i ambassaden. Så vidt jeg vet har ambassaden alltid hatt et 17. mai-arrangement, sier hun til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer