Ambassaden garanterer problemfri Hellas-ferie

Den greske ambassaden i Oslo mener at turister som er eller skal på ferie til Hellas, ikke vil støte på problemer som følge av de utfordringene landet står midt oppe i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en pressemelding som ble sendt ut mandag, minner ambassaden om at begrensningen på et uttak på maksimalt 60 euro dagen ikke gjelder for kredittkort eller minibankkort som er utstedt utenfor Hellas.

Videre heter det at «vi forventer ikke noen ulemper» i ferieopplevelsen til dem som befinner seg på øyene og på fastlandet. Det heter også at det er tilstrekkelig med forsyninger av både drivstoff og andre varer.

I tillegg vises det til turistdepartementet som uttaler at folk som planlegger eller er på ferie i Hellas, kan «fortsette å nyte sin ferie uten problemer i det hele tatt».

Greske banker er stengt ut uka. Norges ambassadør til landet, Sjur Larsen, sier til NTB at nordmenn må være forberedt på i større grad enn før å bli bedt om å betale med kontanter.

Et generelt råd om å ta med tilstrekkelig med kontanter, førte til ekstra stor pågang ved minibankene på Gardermoen mandag, der Hellas-turister sikret seg euro før avreise.
(NTB)