Ambassaden har innført krisetiltak

- Ingen meldinger om drepte eller skadde nordmenn, sier UD.

SIKKERHETSTILTAK: Det er satt i gang flere sikkerhetsansvarlig ved Norges ambassade i Afghanistan som følge av kampene fredag. Foto: Heiko Junge / SCANPIX.
SIKKERHETSTILTAK: Det er satt i gang flere sikkerhetsansvarlig ved Norges ambassade i Afghanistan som følge av kampene fredag. Foto: Heiko Junge / SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært flere eksplosjoner og voldsom skuddveksling i Kabul. Kampene pågår fortsatt i Borj-e Sharahah-området som ligger i nærheten av den norske ambassaden i Kabul.

Satt i gang tiltak - Vi har fortløpende kontakt med våre ansatte i ambassaden, og de har satt igang de tiltakene som er nødvendige i en slik situasjon. Av sikkerhetsmessige årsaker kan vi ikke gå ut med hva dette innebærer, sier Kjetil Elsebutangen, pressevakt i Utenriksdepartementet til Dagbladet.

Utenriksdepartementet eller de ansatte ved ambassaden i Kabul har ikke fått noen henvendelser fra skadde nordmenn i Afghanistan.

- Vi vet ikke om noen nordmenn som er skadet eller drept. Vi står i løpende kontakt med ambassaden og vil fortsette med det utover kvelden, sier Kjetil Elsebutangen.

Den første eksplosjonen skjedde rundt klokken 16 lokal tid fredag, ifølge Kabul-politiet.

TILTAK: Pressekontakt i utenriksdepartementet, Kjetil Elsebutangen, opplyser at den norske ambassaden i Kabul har igangsatt de nødvendige prosedyrene for krisesituasjon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.
TILTAK: Pressekontakt i utenriksdepartementet, Kjetil Elsebutangen, opplyser at den norske ambassaden i Kabul har igangsatt de nødvendige prosedyrene for krisesituasjon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix. Vis mer

- Angriperne har okkupert et bygg i nærheten og skyter mot sikkerhetsdepartementet, sier general Mohammad Zahir fra Kabul-politiet.

Politisjefen i Kabul, Gen Ayub Salangi, opplyser til BBCs reporter at to selvmordsbombere har blitt drept, og at det fortsatt skal være to opprørerene som fortsatt kjemper. 

- Vi står overfor et vel-koordinert angrep, sier Gen Ayub Salangi.

SKYTER: Afghanske politistyrker i skuddveksling med opprørerne. Foto: AP Photo/Ahmad Jamshid/NTB Scanpix.
SKYTER: Afghanske politistyrker i skuddveksling med opprørerne. Foto: AP Photo/Ahmad Jamshid/NTB Scanpix. Vis mer