Ambassaden i Kairo styrkes etter uroen

Både Norges ambassade i Egypt og UD i Oslo har høynet beredskapen.

FRARÅDER REISE: UD styrker ambassaden i Kairo og fraråder nordmenn å reise til landet. I dag bisto en representant fra UD nordmenn på flyplassen. Foto:  Reuters/Yannis Behrakis/Scanpix
FRARÅDER REISE: UD styrker ambassaden i Kairo og fraråder nordmenn å reise til landet. I dag bisto en representant fra UD nordmenn på flyplassen. Foto: Reuters/Yannis Behrakis/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utenriksdepartementet har styrket Norges ambassade i Kairo, og vil styrke den ytterligere, opplyser UDs pressevakt Kjetil Elsebutangen overfor Dagbladet.

- Vi har hatt en representant på flyplassen i Kairo i dag som har bistått nordmenn som ønsker å reise hjem. Situasjonen i Egypt at utviklet seg i den retning at det har blitt viktig å kunne bistå nordmenn i landet, sier Elsebutangen.

Følg utviklingen i Dagbladets nyhetsstudio.

Mange henvendelser Han bekrefter at både ambassaden og Utenriksdepartementet i Oslo har fått mange henvendelser fra nordmenn som enten har spørsmål eller er urolige i forbindelse den betente situasjonen i Egypt.

- Så vidt meg bekjent er det ingen meldinger om nordmenn som har blitt skadet eller såret som følge urolighetene. Vi vil sende flere representanter til Kairo og ambassaden vil bli styrket ytterligere. Hvor mange vi sender, blir en løpende vurdering.

Fraråder ferie UD oppdaterte i går sine reiseråd for Egypt. Der fraråder UD reise eller opphold som «ikke er strengt nødvendig» i Egypt.

- Ferie er blant reiser og opphold vi anser som ikke strengt nødvendig, og vi fraråder folk å dra på ferie til Egypt, og reiserådene våre gjelder for hele Egypt inkludert feriesteder som Sharm El Sheik.

«Norske borgere i Egypt anmodes om å utvise aktsomhet og følge med på ambassaden i Kairo sin hjemmeside for oppdatert informasjon og registrering,» står det i UDs reiseråd.

- Uoversiktelig Også UD i Oslo vil høyne beredskapen rundt situasjonen i Egypt, slik at de har kapasitet til å ta i mot telefoner fra nordmenn med spørsmål eller lignende.

- Vi følger situasjonen i Egypt som alle andre gjennom medier, i tillegg til at vi får rapporter fra vår ambassade i Kairo. Det er ingen tvil om at situasjonen er uoversiktelig og det er umulig spå hva som vil skje. Vår felles oppgave blir å bistå nordmenn i egypt, sier Elsebutangen til Dagbladet.

IKKE NOE FERIEPARADIS: Utenlandske turister er her avbildet utenfor Nasjonalmuseet i Kairo i går. UD fraråder nordmenn å reise til Egypt etter de siste dagenes demonstrasjoner. Foto: AFP Photo/Maroc Longari/Scanpix
IKKE NOE FERIEPARADIS: Utenlandske turister er her avbildet utenfor Nasjonalmuseet i Kairo i går. UD fraråder nordmenn å reise til Egypt etter de siste dagenes demonstrasjoner. Foto: AFP Photo/Maroc Longari/Scanpix Vis mer