Ambassaden sa at Simen (16) og Sigurd Køhn (45) var på vei til et sykehus. Det stemte ikke.

Familien Køhn har flere ganger fått beskjed om at far og sønn kan være i live, og har de siste dagene beveget seg mellom lettelse og fortvilelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sigurd og Simen Køhn står fortsatt på lista til sykehuset i Phang-nga. Bak navnene deres står «injured». Men far og sønn ligger ikke på sykehuset.

-  Det er så mye kaos. Problemet vårt er at de eksisterer på listene, men de er ikke på sykehuset, sier broren til Sigurd, Ivar Køhn, til Dagbladet.

Sigurd, Simen og Heidi Køhn var på ferie i Khao Lak da flodbølga kom. Heidi kom fra det med små skader, men ingen vet sikkert hvordan det har gått med Sigurd og Simen.

Gir DNA

Dagbladet møter Ivar Køhn på Sentrum politistasjon i Oslo. Han har fått beskjed om å møte opp på denne politistasjonen for å gi sitt DNA, slik at det kan brukes til eventuell identifisering. På stasjonen var politiet uforberedt, og de to blir bedt om å fylle ut et skjema på hva de vil anmelde.

-  Dette er betegnende på hvordan alt har vært. Det er hele tida masse små ting som ikke fungerer, som vi må forholde oss til, sier han.

Sa det var få hardt skadde

-  Søndag kveld hadde vi ennå ikke forstått hvor ille det var. Både reiseselskapene og myndighetene var optimistiske og sa at det var få hardt skadde nordmenn. Det var bare en emosjonell Hans-Wilhelm Steinfeld som fortalte på tv-en at alt var så ille, sier Ivar Køhn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer