TATT SERIØST:  Politiet tok bombealarmen på Den amerikanske ambassaden i går svært alvorlige og eveakuerte et område på rundt 500 meter rundt ambassaden. Foto: Harald S. Klungtveit
TATT SERIØST: Politiet tok bombealarmen på Den amerikanske ambassaden i går svært alvorlige og eveakuerte et område på rundt 500 meter rundt ambassaden. Foto: Harald S. KlungtveitVis mer

Ambassadens egne ansatte la på sprang. På venterommet ble 20-30 personer sittende uten å vite hva som skjedde

- Litt rart, sier en av de ventende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da bombealarmen gikk på den amerikanske ambassaden i går, ble store deler av Oslo sentrum evakuert.

Men mellom 20-30 som satt på venterommet for å søke om visum inne på selve ambassaden ble ikke evakuert, melder bt.no.

En av dem som ventet der var Stina Lindholm (22). Hun forteller til Dagbladet at da alarmen gikk, løp de ansatte som satt bak skranken ut av rommet.

- Det virket som det var noe de hadde trent på, forteller hun.

Verken hun eller de andre i rommet forsto hva som skjedde og siden de ikke kunne ha med seg telefonen inn på ambassaden fikk de heller ikke oppdatert seg.

 - Det var en sikkerhetsvakt som ble igjen i rommet. Han sa at han ikke visste helt hva som skjedde, men at vi var trygge inne i rommet, sier hun.

Rart Hun forteller at hun der og da ikke oppfattet situasjonen som så dramatisk. Først i ettertid, da hun hørte at et stort område rundt ambassaden ble evakuert tenkte hun at det var rart.

- Jeg syntes det var litt rart. Det kan godt hende at det var en riktig vurdering, men jeg lurte litt da jeg så at alle andre i en så stor omkrets ble evakuert, sier hun. 

Det viste seg til slutt at det ikke hadde vært en farlig situasjon, men at hele aksjonen ble satt i gang på grunn av en treningsbombe  som ambassaden selv hadde glemt igjen i en av bilene sine.

Ukjent for stabssjef Stabssjef ved Oslo politidistrikt hadde ikke hørt om hendelsen da Bergens tidende kontaktet ham.
evakueringen.

- Vi holder løpende kontakt med den amerikanske ambassaden, men dette er helt nytt for meg, sier Fredriksen til bt.no.

Ambassaden har ikke svart på avisas henvendelser. Etter å ha snakket med ambassaden, sier Fredriksen til Bt at ambassaden vil sende en pressemelding der de redegjør for sine vurderinger.