Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ambassadevakter sparket etter nakenfyll

Sikkerhetsvakter ved USAs ambassade i Kabul ble presset til sexpregede drikkeleker.

RØLP: Amerikanske myndigheter har slått hardt ned på de mener er usømmelig og regelstridig festpraksis blant de private sikkerhetsfolkene ved ambassaden i Kabul.   Foto: PROJECT ON GOVERNMENT OVERSIGHT
RØLP: Amerikanske myndigheter har slått hardt ned på de mener er usømmelig og regelstridig festpraksis blant de private sikkerhetsfolkene ved ambassaden i Kabul. Foto: PROJECT ON GOVERNMENT OVERSIGHT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ambassadeselskapeligheter forbindes gjerne med kanapeer, bobler i stettglass og dannet konversasjon. På USAs ambassade i Kabul: not so much, som amerikanerne ville ha sagt det.

I hvert fall hadde ambassadens sikkerhetsvakter lagt smokingen hjemme da de slo seg løs på det som skal ha vært regelmessige bassengfester med minimal eller ingen påkledning.

På de brennevinsmarinerte tilstelningene måtte de ferskeste av vaktene være nakne og utføre seksuelle handlinger - i håp om å bli forfremmet eller for å havne på de mest komfortable skiftene, ifølge ansatte som nå forteller offentligheten om praksisen.

-PRESSET: De ferskeste sikkerhetsvaktene skal ha følt at de måtte delta på de underlige nakenritualene for å oppnå forfremmelser og gode skiftordninger.
-PRESSET: De ferskeste sikkerhetsvaktene skal ha følt at de måtte delta på de underlige nakenritualene for å oppnå forfremmelser og gode skiftordninger. Vis mer

Vodka med bismak
En lang rekke bilder som ikke lar seg bortforklare ble publisert av ABC News denne uka, og i dag ble det kjent at minst ti personer har fått sparken etter gjennomgangen av festbildene og avhør av over 60 ansatte ved ambassaden.

På bildene posererer ambassadevaktene i Afghanistan i flere mildt sagt rølpete posisjoner. Blant annet vises en mann som drikker sprit fra kollegaens rumpe, én som urinerer på en annen og flere mer sexladede varianter.

Myndighetene har sammenlignet seansene med amerikanske campusfester «gone bad».

Ambassadevakter sparket etter nakenfyll

- Uønsket
De involverte vaktene er ansatt i milliardselskapet ArmourGroup, som leier ut sikkerhetsmannskaper til amerikanske myndigheter. De hadde ikke engang lov til å drikke alkohol på det aktuelle området.

- Disse mennene er nå persona non grata i Kabul, sier en talsmann for utenriksdepartementet i dag.

Sikkerhetsstyrken består i hovedsak av tidligere soldater, blant annet fra amerikanske spesialstyrker, noe som ikke gjør publisiteten rundt festvanene i det dypt muslimske landet mindre problematisk.

- Sjefene må ut
Det var den uavhengige organisasjonen Project On Government Oversight (POGO) som brakte de lite flatterende bildene fram i lyset.

Ambassadevakter sparket etter nakenfyll

POGO var i kveld tilfreds med at utenriksdepartementet endelig har tatt affære ved ambassaden, men uttrykte samtidig bekymring for både at enkelte uskyldige ansatte kan ha havnet i dragsuget samtidig som sjefene har sluppet for billig unna.

- Vi vil gjerne få klarhet i om lederne som var ansvarlige for denne skandalen virkelig blir holdt til ansvar, og at de ikke bare sier opp for så å gå til et annet selskap, skriver organisasjonen i en pressemelding.

Utenriksdepartementet har også blitt beskyldt for å tvinge fram informasjon om vedkommende som varslet POGO om situasjonen.

Ambassadevakter sparket etter nakenfyll
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media