Ambassadør felt av utroskap

Ambassadøren giftet seg med Miss Texas - til stor glede for deltakerne ved cocktailpartyene i Berlin. Men så var han utro med en nakenmodell i kjelleren. Nå må han gå av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveitsernes ambassadør i Berlin, Thomas Borer-Fielding (44), er i søkelyset både i hjemlandet og i Tyskland etter pikante avsløringer de siste dagene.

Kjent i sladrespaltene

Ambassadøren er slett ikke ukjent med å få medienes søkelys på sitt privatliv. Han er gift med tidligere Miss Texas, modellen Shawne (32), og paret figuerer hyppig både i sosietetslivet i Berlin og i sladrespaltene. Fru Shawne er i pressekretser kjent som Berlins hotteste partyjente og sjokkerte diplomatene i fjor da hun lot seg avbilde i en utfordrende bildeserie.

I januar fikk sveitseren en pris fra den tyske byen Aachen. Prisen het «Utmerkelse mot seriøsitet», og akkurat nå mener mange at prisen var ekstra fortjent:

Borer-Fielding hadde nemlig ikke nok med sin texas-skjønnhet. Derfor har han hatt en utenomekteskapelig forbindelse med en nakenmodell i ambassadens kjeller.

Borer har heller ikke vært spesielt flink til å skjule sine spor. Dette førte til at eskapaden ble avslørt av den sveitsiske sladreavisa

Blick

, som har kjørt en serie om ambassadørens privatliv. Den første historien sto på trykk for to uker siden under tittelen «Borer og den nakne kvinnen».

Får sparken av regjeringen

Borer har blånektet for at historien er sann og har truet Blick med søksmål. Kona Shawne har snaket om en bakvaskelseskampanje. Men Borers elskerinne har tatt bladet fra munnen og har snakket fritt om affæren, og sveitsiske myndigheter tror åpenbart mer på Blick og nakenmodellen enn på Borer.

Borer har blitt bedt om å komme hjem fra ferie på Mauritus for å gi sin versjon av historien, men har avvist å avbryte ferien fordi kona er syk og ikke orker den lange reisen. Sveitsiske politikere ble derfor lite begeistret da den såkalt syke modell-kona stilte strålende - og tilsynelatende ved meget god helse - i et ferieintervju i en sveitsisk avis.

Nå er ambassadøren kalt hjem fra status-jobben i Berlin. Han avviste tilbud om ambassadør-jobben i andre land. Om noen fattige uker må han tilbake til Bern i Sveits.

- Jeg er av den oppfatning at Borer under disse omstendigheter ikke kan fungere med den nødvendige troverdighet, sier den sveitsiske utenriksministeren Joseph Deiss til mediene.

- Festen er slutt, konstaterer Blick i dag.

I Berlin tas nyheten mot med hoderysten. Politikere i flere kretser sier at de støvtørre byråkratene i lilleputt-landet ikke forstår hvor mye det omtalte ekteparet betyr for Sveits i Tyskland.

- De har gjort en god jobb, sier Berlins borgermester.

Livlige eller ubrukelige representanter for knusktørt miniland? Ambassadøren og Miss Texas.