Ambassadør klager over norske fordommer mot Russland

Mandag lander president Dmitrij Medvedev i Oslo på statsbesøk.

AMBASSADØR: Russlands ambassadør til Norge, Sergeij Andreev. Foto: Eiliv Frich Flydal
AMBASSADØR: Russlands ambassadør til Norge, Sergeij Andreev. Foto: Eiliv Frich Flydal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Nordmenn misforstår Russland, vårt politiske system, innbyggernes rettigheter og frihet, utenrikspolitikk og hvordan vi behandler våre nabostater, sier Sergeij Andreev, når Dagbladet møter ham i ambassaden på Skillebekk i Oslo.

- Klisjeer- Er det en «russerforbi» i Norge?

- Nei, den generelle holdningen til Russland er positiv, men det er en del klisjeer og stereotyper, sier ambassadøren, som tidligere har vært diplomat i både Mosambik og Angola.

Mandag lander Russlands president Medvedev i Oslo, på det første russiske statsbesøket til Norge siden Jeltsin 1998. Putins besøk var et «arbeidsmøte», der nåværende statsministeren tilbrakte mye tid med Tysklands kansler Gerhard Schröder.

- Handler fordommene om ting som vodka-drikking?

- Jeg snakker ikke om slike vaner, men mer alvorlige ting, understreker Andreev, som har fulgt verden fra Oslo de fire siste årene.

Kald-krig brillerAmbassadøren er oppgitt over mediene og vestens skepsis mot Russland. Skal man tro ambassadøren, er det ikke Russland som sitter fast i fortiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer