NOBELS FREDSPRIS:

Ambassadøren: - Nå må vi alle be for fred i Colombia

Colombias ambassadør, Alvaro Sandoval Bernal (53), var ett år da krigen startet i hjemlandet. Nå takker han Nobelkomiteen - og ber Gud om hjelp. 

GLAD MANN: Colombias ambassadør til Norge, Alvaro Sandoval Bernal, var ett år da krigen startet i Colombia. - Årets fredspris er helt etter Alfred Nobels testamente. Nå må vi alle be om fred i Colombia, sier han til Dagbladet. Foto: Sveinung Uddu Ystad / Dagbladet
GLAD MANN: Colombias ambassadør til Norge, Alvaro Sandoval Bernal, var ett år da krigen startet i Colombia. - Årets fredspris er helt etter Alfred Nobels testamente. Nå må vi alle be om fred i Colombia, sier han til Dagbladet. Foto: Sveinung Uddu Ystad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et par meglersteinkast unna Nobelinstituttet sitter Colombias ambassadør, Alvaro Sandoval Bernal, og følger tv-sendingen om hvem som blir årets noble fredsprisvinner. Han smiler godt idet Colombia og president Juan Manuel Santos blir lest opp. Han er glad, men ifølge seg sjøl ikke så veldig overrasket.

- Det finnes vel ikke noe som er mer passende pris etter Alfred Nobels testamente enn en fredsprosess. En fredsprosess er jo selve filosofien til den ærede Nobel, sier Bernal til Dagbladet.

Takker Norge

Han er glad. Takker Norge for rollen som fredsmegler. Siden Norge - og Cuba - sine tilretteleggere har hatt stor betydning.

- I Colombia er vi så glade nå. Vi har lidd mye opp gjennom årene, og det er en stor ære at vi nå får Nobels fredspris. Prisen blir en oppfordring til å arbeide om fred, sier Bernal.

Han er en erfaren diplomat, og har vært stasjonert både i Berlin, Geneve, New York og Kairo. I Norge er han inne i sitt andre år.

- Jeg er veldig glad for å være her i dette nydelige landet, som har natur som ligner på den vi har i Colombia. Nå får vi også Nobels fredspris her. Nå må vi bare be for å få endelig fred, sier han.

Et liv med krig

Sjøl var han bare ett år da krigen startet i hjemlandet. Nå håper og tror han at partene til slutt vil klare å leve sammen i fred.

- Jeg verken kan eller vil kommentere på noe annet enn at det er bra at president Santos og det colombianske folket får fredsprisen. Dette er en oppfordring til oss alle om å løse konflikten.

Sjøl kjenner ambassadør Bernal president Juan Manuel Santos etter et helt liv i diplomatiet. Han har følgende å si om årets fredsprisvinner:

Statsmann og demokrat

- Han er en veldig god leder. En veldig ansvarlig leder og en statsmann. Han er også veldig rasjonell og en ordentlig demokrat. Han respekterer folket og de ulike partiene, sier Bernal.

- Skal du feire i kveld? Lurer Dagbladet.

- Jeg er veldig glad og fylt av ære. Men jeg kommer først og fremst til å be, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer