Ambassadøren forsvant sporløst. Nå knyttes han til spionasjesak

Kinesiske myndigheter nekter å kommentere opplysningene om at Kinas ambassadør til Island har blitt pågrepet og siktet for å ha spionert til fordel for Japan.

FORSVANT: Kinas ambassadør til Island Ma Jisheng, skal ha forsvunnet sporløst i januar i år. Nå er han anklaget for å ha spionert for Japan mens han tjenestegjorde ved den kinesiske ambassaden i Tokyo. Foto: SCANPIX/REUTERS/Kristinn Ingvarsson
FORSVANT: Kinas ambassadør til Island Ma Jisheng, skal ha forsvunnet sporløst i januar i år. Nå er han anklaget for å ha spionert for Japan mens han tjenestegjorde ved den kinesiske ambassaden i Tokyo. Foto: SCANPIX/REUTERS/Kristinn IngvarssonVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den New York-baserte kinesiskspråklige nettportalen Mingjing News ble ambassadør Ma Jisheng og hans ektefelle Zong Yue pågrepet av kinesiske myndigheter tidligere i år. Det er imidlertid uvisst når det skal ha skjedd.

Ifølge nettportalen er Ma anklaget for å ha spionert for Japan mens han tjenestegjorde ved den kinesiske ambassaden i Tokyo i perioden 2004 til 2008.

Saken har også vært omtalt i Hongkong-avisen Ming Pao. Men det kinesiske utenriksdepartementet nekter å svare på spørsmål om det stemmer at Ma er pågrepet for spionasje eller hvor han og kona befinner seg.

Ma har vært Kinas ambassadør til Island siden 2012. Men 23. januar i år forsvant både han og kona sporløst fra landet, ifølge den islandske avisen dv.is.

Heller ikke japanske eller islandske myndigheter vil kommentere saken.

(NTB)