Ambjørnsen raser mot norsk snillisme

HAMBURG (Dagbladet): - Nå må vi sette stopper for ungdom som går i byen med våpen. De må fjernes fra nærmiljøene sine - og vite at kniv eller gun på lomma koster minst. Lag en ny våpenlov, sier forfatteren Ingvar Ambjørnsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den «hvite niggeren» kaster ut en brannfakkel fra dikterhulen i Hamburg, der han daglig holder nærkontakt med norsk virkelighet gjennom radio og Internett: -Temperaturen på gata i det sentrale Oslo har økt voldsomt den siste tida. Og norsk venstreside glimrer med sitt fravær i en ufyselig debatt som stort sett styres fra Carl I.Hagens hjørne av ringen. Det virker helt sykt på meg å holde kjeften, når vi opplever at politiet slipper løs en 16-åring dagen etter at han har stått og skutt med skarpt etter en bil. Begrunnelsen var at han ikke traff! To måneder senere tar gutten livet av et menneske - med et nytt våpen. Dette blir fryktelig feil overfor offeret og hans familie, men sannelig også for drapsmannen og hans folk, sier Ambjørnsen til Dagbladet.

Fryktelig komplisert

Han understreker at det ikke er en ekspert, men en vanlig iakttager som her har noen strøtanker å by på. -Problematikken er fryktelig komplisert. Men noen må jo starte, der en stort sett samlet venstreside holder kollektivt kjeft - særlig om den delen av problemet som handler om innvandrerungdom. Nå holder det ikke lenger å forsvare den øredøvende tausheten med at det alltid har vært ungdomsgjenger og at det ikke er noe nytt i det. Det nye er bevæpningen og viljen til å utøve rå vold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer