Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ambulanse eksploderte i folkemasse

Drepte sju bryllupsgjester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag feirer muslimer Eid al-Adha, eller offerfest, og markerer på denne måten at pilgrimsferden til Mekka er over. Men for muslimer i Irak har det vært en dag med flere alvorlige eksplosjoner.

Den første eksplosjonen skjedde ved en moske i Bagdad rett etter morgenbønnen, og fjorten mennesker mistet livet. 42 ble hardt skadet i det voldsomme angrepet.

Vest for Bagdad ble en politistasjon angrepet og bygningen sprengt i lufta. Nord for Bagdad kastet opprørere granater mot irakiske politimenn på patrulje. I tillegg var det flere andre mindre voldsepisoder rundt omkring i landet.

I ettermiddag kjørte en ambulanse inn i en feirende folkemasse som deltok på bryllupsfest to mil sør for Bagdad. Før noen rakk å reagere, eksploderte ambulansen med selvmordssjåføren, og sju av bryllupsgjestene ble drept.

Salah al-Ameri, fetter til brudgommen, forteller at ambulansesjåføren gjorde flere forsøk på å komme inn i hagen der festen ble holdt med kjøretøyet.

- Men gjestenes biler blokkerte veien, forteller han.

- Etter middagen dro flere av gjestene med bilene sine. Ambulansen kom tilbake og kjørte inn i hagen.

Minst 16 ble skadd, blant dem både bruden og brudgommen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media