Ambulanse i grøfta

Med pasient ombord gikk det galt for ambulansen i Balsfjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ambulansesjåføren måtte foreta en voldsom unnamanøver da en lastebil kom ut i krysset foran ambulansen.

Sykebilen gikk over midtrabatten i veien, og dundret inn i to trafikkskilt før ferden stanset i en skråning. Den medisinske hjelpemannen som bistod pasienten bak i ambulansen ble fraktet i fra stedet i luftambulanse, opplyser politiet.

Ambulansen var under utrykning langs E8 i fra Sørreisa til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø da ulykka skjedde. Med en pasient ombord gikk det galt ved det kryss i Seljelvnes i Balsfjord kommune.

- Det ser heldigvis ikke ut til at noen av de tre i ambulansen har pådratt seg alvorlige skader. Vi valgte å frakte ut den ene (hjelpemannen) til sykehuset i luftambulanse, mens pasienten og sjåføren ble fraktet hit i en annen ambulanse, opplyser Tor Øydvin ved UNN til Dagbladet.no.

Han forteller at ambulansen var under utrykning da ulykka skjedde, omlag klokka 10 i formiddag. Pasienten var i utgangspunktet alvorlig dårlig, forteller Øydvin.

AV VEIEN: Med nød og neppe unngikk ambulansen å treffe lastebilen (i bakgrunnen) som kom ut i krysset. Den alvorlig syke pasienten og ambulansepersonellet kom fra det uten alvorlige skader.