Ambulanse måtte stoppe for kongelige

Ambulansen skulle hente skadd barn på Huk. Da møtte den en kongelig kortesje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Med blålys og full sirene sto ambulansen og ventet i nesten to minutter på Bispelokket i Oslo tirsdag formiddag.

Sykebilen ble stoppet av en politimann på motorsykkel. Han slapp i stedet fram den kongelig kortesjen med kronprinsen, dronning Sonja og det japanske keiserparet, som hadde vært på besøk på Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter, skriver VG i dag.

VG meldte opprinnelig at det var kronprinsesse Mette-Marit som representerte kongefamilien, men har nå endret sin versjon til at det var kronprinsen og dronningen som var med. Slottet har også overfor Dagbladet.no i ettermiddag påpekt at Mette-Marit ikke var med i kortesjen.

Ambulansepersonalet ventet frustrerte i nærmere to minutter mens kortesjen rullet forbi.

- Vi ble stoppet og holdt tilbake. Det er noe vi ikke ønsker skal skje igjen, og vi vil drøfte dette med politiet på ledernivå, sier ambulansesjef Arild Østergaard, sjef for ambulanseavdelingen på Ullevål universitetssykehus.

Ambulansen var på vei til Huk, der et barn skulle ha falt ned fra en klippe. Heldigvis viste det seg at barnet ikke var alvorlig skadd.

- Men hadde det stått om liv og helse, kunne det blitt dramatisk. Da kan to minutter være avgjørende, sier informasjonskonsulent Alf T. Bøhler ved Ullevål universitetssykehus.

Sjefen for operativ uteledelse i Oslo politidistrikt, Snorre Haugan, sier til VG at politimannen som stoppet ambulansen fryktet en kollisjon om han slapp ambulansen inn foran kortesjen. Normalt ville politiet prioritere ambulansen i slike tilfeller, men politimannen valgte annerledes av frykt for en ulykke, ifølge Haugan.

PÅ VEI TILBAKE: Her er kronprinsessens kortesje på vei tilbake fra Gardermoen etter å ha hentet Japans keiser Akihito og keiserinne Michiko tirsdag. Foto: Scanpix
PÅ VEI TILBAKE: Her er kronprinsessens kortesje på vei tilbake fra Gardermoen etter å ha hentet Japans keiser Akihito og keiserinne Michiko tirsdag. Foto: Scanpix Vis mer