MISTET LIVET: Barry Baker (59) døde etter at ambulanse-ansatte ikke fant det bryet verdt å strate gjenopplivning av ham. ILLUSTRASJONSFOTO: AFP PHOTO / Mercury Press / UK OUT/ SCANPIX
MISTET LIVET: Barry Baker (59) døde etter at ambulanse-ansatte ikke fant det bryet verdt å strate gjenopplivning av ham. ILLUSTRASJONSFOTO: AFP PHOTO / Mercury Press / UK OUT/ SCANPIXVis mer

Ambulanse-personell arrestert

Gadd ikke hjelpe døende mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To ambulanse-ansatte er arrestert, mistenkt for å bevisst ikke ha hjulpet en døende mann i byen Patcham, nær Brighton i Storbritannia, skriver Daily Telegraph.

For drøyt en måned siden ringte 59 år gamle Barry Baker til nødhjelpslinjen 999, etter han fryktet for å ha fått hjerteinfarkt. Ambulansepersonell ble bedt om å reise hjem til mannen så raskt som mulig, samtidig ba vaktsentralen den enslige mannen om å holde linjen. 

Men Baker besvimte. Han glapp røret, men linjen var fremdeles åpen. Dermed kunne vaktsentralen høre alt ambulansepersonellet snakket om da de fant den bevisstløse mannen.

De to ambulanse-anstte skal ha kommet med nedsettende bemerkninger om hjemmet til Baker.

I tillegg skal de 35 og 44 år gamle mennene ha kommet med bemerkninger i retning av at mannen ikke var verdt å redde - det var ikke noe vits i å starte med gjenopplivningsforsøk av Baker, konkluderte de.

Deretter overhørte vaktsentralen at mennene diskuterte seg fram til at de skulle si at Baker allerede var død da ambulansen kom fram, ifølge en politikilde den britiske avisa har snakket med. 

De sjokkerte tilhørerne varslet ambulansetjenestens ledelse og politiet, som straks rykket ut på stedet.

En talsperson for Sussex Police Major Crime Team bekrefter at to ambulanse-ansatte ble arrestert, mistenkt for ikke å ha gjort sin plikt under utrykning. De to er nå løslatt, men saken etterforskes fremdeles og flere avhør venter mennene i tida framover.

Mennene er suspendert fra sine stillinger.

Barry Bakers begravelse er utsatt grunnet etterforskningen, men en minnegudstjeneste vil snart finne sted, skriver Guardian.