Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ambulanse stjålet under utrykning

Ambulansepersonellet arbeidet på spreng med å redde livet til et overdose-offer i Oslo i kveld, da en person stakk av med ambulansen. Mannen ble kort tid etter pågrepet utenfor Oslo legevakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tyveriet fikk heldigvis ikke noen konsekvenser for pasienten, sier operasjonsleder Kjell Thorbjørnsen ved Ambulansetjenesten på Ullevål sykehus til NTB.

Det frekke tyveriet skjedde ved 19.30-tiden, mens ambulansen sto parkert i nærheten av Alexander Kiellands plass i Oslo.

- Forbipasserende så at mannen kjørte avgårde med ambulansen. Han kjørte ganske uregelmessig, og var borti gjerder og midtrabatter. Mannen ble pågrepet utenfor Legevakten i Storgaten, sier Thorbjørnsen.

Operasjonssentralen ved Oslo politikammer opplyser at mannen er i arresten og fredag kveld skulle det tas blodprøve av ham, for å se om han var beruset.

- Vi kunne raskt finne ut hvor ambulansen var, fordi alle ambulansene har Global Position System (GPS) som via satelitt viser posisjonen til alle bilene til en hver tid. Vi har opplevd slike tyverier før, men heldigvis skjer det ikke ofte, sier Thorbjørnsen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!