Paddy Ennis var førstemann på åstedet etter Manchester-eksplosjonen

Ambulansearbeider Paddy (38) møtt av grufullt syn: «La de som skriker ligge»

Trebarnsfaren måtte stålsette seg før han gikk inn.

STERKE INNTRYKK: Trebarnsfar Paddy Ennis (i midten, bak) i North West Ambulance Service i Manchester var første helsepersonell på åstedet for terrorangrepet ved Manchester Arene sist mandag som krevde 22 menneskeliv. På bildet får sykehuset besøk av dronning Elizabeth. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
STERKE INNTRYKK: Trebarnsfar Paddy Ennis (i midten, bak) i North West Ambulance Service i Manchester var første helsepersonell på åstedet for terrorangrepet ved Manchester Arene sist mandag som krevde 22 menneskeliv. På bildet får sykehuset besøk av dronning Elizabeth. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Trebarnsfar Paddy Ennis i North West Ambulance Service i Manchester var første helsepersonell på åstedet etter terrorangrepet ved Manchester Arena sist mandag kveld som krevde 22 menneskeliv.

I et eksklusivt intervju med The Mail on Sunday forteller han om grufullhetene som møtte ham.

Ennis sier han hørte «skrik fra alle retninger» da han kom inn i en foaje full av døde og døende, deriblant barn.

Ambulansearbeideren forteller om hvordan han måtte bekjempe sine instinkter og ignorere skadde som skrek og tryglet om hjelp.

Som akuttmedisiner i en katastrofesituasjon må prinsippet være «la de som skriker ligge». Da vet man at de har klare luftveier og kan puste på egenhånd.

- De som var stille, var min første prioritet. Mange var det dessverre umulig å redde, sier en tydelig beveget Paddy Ennis til den britiske storavisa.

Fryktet det verste

I frykt for flere bomber, var Ennis og to av hans kolleger som ankom åstedet litt senere enn ham de eneste hjelpearbeiderne som ble sendt inn i området hvor bomben hadde detonert.

Da meldingene kom om «Manchester Arena» og «eksplosjon» hoppet Ennis inn i ambulansebilen og kjørte bak en politibil til arenaen, litt over en kilometer unna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer