Ambulansearbeider prøvde å koke reke på pasient

Mens kollegaen spiste pasientens mat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - La oss se om vi får til å koke denne reka, sa ambulansearbeider John Jones og la ei reke på kinnet til en pasient som skulle til å få elektrosjokk mot hjertestans.

Reka hadde han funnet i en sil i vasken hjemme hos pasienten, skriver Dailymail.co.uk.

Etter at paramedisinerne hadde gitt den bevisstløse mannen støt, utbrøt Jones at «360 joule er ikke nok».

Imens gnasket paramedisineren Clive Greedy på ei selleristang han hadde funnet på pasientens kjøkken.

- God selleri, skal Greedy ha sagt mens kollegene prøvde å redde mannen, som seinere døde.

Nå er begge ambulansearbeiderne suspendert fra jobben på Isle of Wight etter en etterforskning der en medisinsk granskingskomité har fått høre historien fra paramedisiner Darren Claydon, som var med på utrykningen og rapporterte kollegenes oppførsel.

Den offentlige komiteen finner Claydon troverdig som vitne, og suspenderer Greedy, som hittil har plettfritt rulleblad, for seks måneder.

Jones\' skjebne er allerede avgjort i en tidligere prosess, men Greedy, som benekter alle anklager, har anket den muntlige refsen han i utgangspunktet fikk, derfor avgjøres saken hans nå, skriver BBC News.

Ambulansearbeider prøvde å koke reke på pasient

- Det er åpenbart galt og ufølsomt å oppføre seg slik hjemme hos en pasient mens man er på jobb, bemerker komiteen, som understreker at spisingen neppe hadde noe fra eller til å si for pasientens dødsfall, men at det like fullt var uakseptabel atferd.

- Det var frastøtende å få vite om oppførselen hans, jeg kunne ikke tro at noen ville gjøre noe slikt, sier den avdøde pasientens kone ifølge komitémedlem Nicola Hill.