Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ambulansearbeideren Dave (52) var alene på jobb da han kjente smertene i brystet:
- Heldig som er i live

Diagnostiserte seg selv. 

- HELDIG: Den australske ambulansemedarbeideren David Watson (52) sier han er heldig som fortsatt er i live. Foto: Ambulance Victoria
- HELDIG: Den australske ambulansemedarbeideren David Watson (52) sier han er heldig som fortsatt er i live. Foto: Ambulance Victoria Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da 52 år gamle David Watson fra delstaten Victoria sør i Australia var på jobb forrige måned, fikk han oppleve viktigheten av sitt eget arbeid.

Ifølge australske 9News fikk han hjerteinfarkt mens han var alene på jobb - og klarte å bruke sin egen hjertemonitor til å diagnostisere seg selv, før han kjørte seg selv til sykehuset i ambulanse.

- Fikk alarmklokkene til å ringe

Det skal ha vært stille på jobb, så 52-åringen bestemte seg for å gjøre noen treningsøvelser. Det var da hjerteinfarktet inntraff.

Watson har jobbet som ambulansearbeider i 25 år, og visste akkurat hva han var nødt til å gjøre.

- Jeg holdt på å varme opp og plutselig fikk jeg stråler av smerte rundt i brystet, kriblinger ned begge armene og jeg startet å svette voldsomt. Jeg gikk inn og hentet hjertemonitoren (et elektrokardiogram - EKG, journ. anm.) og så at jeg hadde en unormal rytme, noe som fikk alarmklokkene til å ringe. Jeg kjørte meg selv i ambulansen 100 meter nedi gata til Casterton Memorial Hospital, forteller Watson i en artikkel publisert på nettsidene til ambulansetjenesten i Victoria.

- Det siste jeg tenkte på

På sykehuset fikk han medikamenter, i tillegg til intensiv behandling av flere sykepleiere og en lege. Watson ble så fløyet i helikopter til et annet sykehus, hvor han umiddelbart ble operert.

- Jeg var våken hele tiden. De fjernet en blodpropp og satte inn en stent (en sylinder som holder blodårer åpne i tida etter behandling journ. anm.). Jeg er heldig som fortsatt er i live, fordi jeg handlet så raskt og klarte å diagnostisere meg selv, forklarer 52-åringen ifølge BBC, som skriver at Watsons kone fikk høre om hendelsen på vei hjem fra en fotballkamp.

- At det kunne være et hjerteinfarkt slo meg ikke da jeg fikk den første telefonen [fra sykehuset], fordi jeg vet hvor godt trent han er. Det var det siste jeg tenkte på, sier Nicole Watson.

David Watson er nå i grei form, men må ta det i ro de neste månedene. 9News skriver at det ikke finnes historikk over hjerteproblemer i 52-åringens familie og at han trener jevnlig.