Ambulansefolkene angrer ikke

«Det får være grenser for hva vi skal finne oss i. Mannen virker ruset på stoff.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ambulansesjåførene trodde Ali var ruset på stoff da de ankom åstedet og oppfattet ham som et «ordensproblem». Av hensyn til egen sikkerhet bestemte de seg derfor for å sende ham til legevakta i en politibil, mens de selv kjørte fra stedet og lot den blødende familiefaren ligge på bakken.

Avgjørelsen begrunnes med at det ikke er ambulansepersonellets ansvar å ta seg av utagerende personer.

Dette har, etter det Dagbladet kjenner til, kommet fram under Ullevåls egen gransking av hendelsen som fant sted i Sofienbergparken mandag i forrige uke.

Alvorlig tilstand

Det som skulle bli en fin kveld endte i mareritt for polititolk og nybakt far Ali Haji Mohamed Farah. Etter at fotballspillende ungdommer sparket en ball i retning av hans familie, ba Ali dem om å være forsiktig. Bare et øyeblikk seinere ble han slått i asfalten.

Nå er 37-åringen tilkoblet respirator og ligger i koma på Ullevål universitetssykehus, etter å ha blitt operert for hjerneblødning. Legene frykter varig hjerneskade – taleevne, motorikk og hukommelse er trolig være påvirket når han våkner. Siste nytt om tilstanden i går var at Ali har fått hjernehinnebetennelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer