Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ambulansehelikopter etter dykk på 40 meter

Hobbydykker (25) fra Oslo behandles for trykkfallsyke på Haakonsvern.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dykkerskolen på Haakonsvern i Bergen behandler nå en 25 år gammel fritidsdykker fra Oslo etter symptomer på trykkfallsyke. Sammen med to dykkerkamerater ble 25-åringen i ettermiddagen fløyet med ambulansehelikopter fra Gulen i Sogn og Fjordane til Bergen.

Ialt åtte dykkere har vært nede på 40 meters dyp i Sognefjorden i dag i regi Gulen Dykkesenter.

- Dykkeren behandles nå for trykkfallsyke. Han har ikke livstruende skader, sier informasjonsrådgiver Linda Hilland ved Helse Bergen til Dagbladet.no.

Det var ved 15-tiden dykkesenter tilkalte ambulansehelikopter via Alarmsentralen.

Ble dårlig 20 minutter etter
- Alle dykkene her i dag har gått etter prosedyrene. Det har ikke vært noe feil med utstyret og de åtte var nede på omtrent samme dyp. 20 minutter etter oppstigning begynte den ene av dykkerne å føle seg svimmel og uvel, sier instruktør Ørjan Sandnes ved Gulen Dykkesenter til Dagbladet.no.

25-åringen som blir behandlet på Haakonsvern er en erfaren og høyt utdannet fritidsdykker.

-Ringer en gang for mye

- Vi har over tusen dykk i måneden i vår regi, og det er veldig sjelden noe slikt inntreffer. Men vi ringer alltid en gang for mye enn en gang for lite etter medisinsk hjelp, sier instruktør Ørjan Sandnes.

De to andre dykkerne som var sammen med 25-åringen i dypet, ble rutinemessig sendt med samme ambulansehelikopter. De to er også i 20-årene og fra Oslo-området.

Hordaland politidistrikt er rutinemessig koplet inn i saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media