Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ambulansekapringen

Ambulansekaprer (32) siktet for fem drapsforsøk

Går med på å la seg fengsle.

«EN GAL MANNS FERD»: Slik var de dramatiske minuttene da en 32 år gammel mann dro på «en gal manns ferd» med en kapret ambulanse i Oslo. Video: Dagbladet/privat. Foto: Atle Silgjerd Vis mer

Den 32-årige mannen som er siktet etter ambulansekapringen i Oslo 22. oktober, samtykker til å la seg fengsle i nye fire uker.

- Han samtykker til fengsling, men ikke til restriksjonene, opplyser hans forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen til Dagbladet.

32-åringen er siktet for drapsforsøk, befatning med våpen og oppbevaring av narkotika. Da mannen ble fengslet for fire uker siden, ble han ilagt brev- og besøksforbud, men ønsker nå altså å slippe dette.

- Han avviser skyld for drapsforsøk. Resten har han ikke tatt stilling til, sier forsvareren.

TORSHOV: Ricardo Calvar var på jobb på bakeriet Backstube på Torshov da den kaprede ambulansen kjørte forbi i 12.30-tida, med politiet hakk i hæl. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Fire skadd

Mannen er siktet for drapsforsøk som omfatter fem personer, melder VG.

Fire personer ble lettere skadd under ambulansens ferd gjennom Torshov og Sandaker: et tvillingpar på sju måneder og et eldre ektepar. I tillegg er barnas mor, som trillet barnevogna med dem i, omfattet i siktelsen.

Politiadvokat Kari Kirkhorn presiserer at siktelsen hele tida har omfattet de fem.

- Det er ingen endring i siktelsen. Den inneholder en post per fornærmet, som alle befant seg i Åsengata, og som delvis eller nesten ble påkjørt, sier Kirkhorn til Dagbladet.

Møter ikke

Politiadvokaten opplyser til Dagbladet at hun har begjært 32-åringen fengslet for fire nye uker med brev- og besøksforbud.

Siden den siktede godtar fengsling og ikke møter, blir morgendagens berammede fengslingsmøte i Oslo tingrett svært kort og av rent formell karakter, der det først og fremst prosederes på restriksjonene, som den siktede motsetter seg.

Mannens medsiktede, en 25-årig kvinne, ble 24. oktober også fengslet, og ble framstilt for ny fengsling i dag. Fengslingsmøtet foregikk i regi av Innlandet politidistrikt, der hun er siktet for flere forhold.

- Hun ble fengslet for fire uker, men begjærte seg løslatt, opplyser kvinnens forsvarer John Arild Aasen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media