Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ambulansekapreren vil forklare seg

Ambulansekaprerens forsvarer, Øyvind Bergøy Pedersen, opplyser overfor Dagbladet at hans klient ønsker å forklare seg for politiet.

VITNE: Charlotte (17) så den kaprede ambulansen sin ferd inn i bygningen hvor hun bor, og var vitne til pågripelsen. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Tirsdag kveld forteller den siktede ambulansekaprerens forsvarer, Øyvind Bergøy Pedersen, til Dagbladet at han klient ønsker å forklare seg for politiet.

- Jeg har hatt et møte med min klient i kveld. Det foreligger ingen formell siktelse ennå, og han blir ikke avhørt i kveld, sier Bergøy Pedersen til Dagbladet, og tilføyer:

- Min klient ønsker å forklare seg.

DRAMATISK OPPDRAG: Dette kunne gått mye verre. Situasjonen hadde potensiale til det, sier Johan Fredriksen i Politiet. Video: Madeleine Liereng / Reporter: Frode Andresen. Vis mer

Siktet for drapsforsøk

Tirsdag ettermiddag opplyste politiet at mannen i 30-åra siktes for drapsforsøk. I 12-tida tirsdag truet han politiet med en hagle, kapret en ambulanse og kjørte på fortau, opplyser politiet. Flere personer ble skadd som følge av hendelsen.

Blant annet ble to sju måneder gamle tvillinger sendt til sykehus med lettere skader. Også et eldre ektepar ble påført lettere skader.

Politiet avfyrte flere skudd mot ambulansen, og mannen ble stoppet på Torshov ved at politi og ambulansevesen kjørte inn i den kaprede ambulansen.

I forkant av kapringen, var mannen og en kvinne i 20-åra involvert i en singelulykke på Rosenhoff i Oslo. I 15-tida ble kvinnen pågrepet på Sandaker senter, og er nå siktet for ulovlig befatning med våpen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media